Review : Home Baked
Voor de bakliefhebbers onder ons dit is een boek die je gewoon moet hebben waarom….. nou die vraag is snel beantwoord home baked is een bakbijbel bestaande uit 200 heerlijke recepten met daarbij foto’s waarvan het water je in de mond loopt. Toen dit boek op de deurmat viel kreeg ik gelijk een heel blij gevoel van binnen en al bladerend dacht ik gelijk dit wil ik maken oh maar dat ook. Het leuke vind ik ook dat dit boek glutenvrije, (snelle) suikervrije en lactosevrije recepten bevat dus voor ieder wat wils want iedereen moet kunnen bakken vind je niet! Met dit boek kan je echt alle kanten op van zelf brood bakken tot het maken van prachtige taarten, desserts en koekjes. Het boek geeft je uitdagingen maar is ook door de goede beschrijving en de uitleg van de ingrediënten fijn voor de beginnende bakker.
Het boek is opgedeel in 10 verschillende hoofdstukken
Hoofstuk 1 : Mise-En-Place staat helemaal in het teken van de basis en wat je daarvoor nodig hebt denkend aan verschillende soorten bloem, rijsmiddelen, suikers en een aantal Home Made recepten waaronder lemon curd, vanille extract en nutella. Een leuke toevoeging vind de SOS eerst hulp bij…. waarin je oplossingen kunt vinden voor de meest voorkomende bakproblemen zoals waarom zakt de vulling tijdens het bakken naar beneden of waarom word het eiwit niet stijf.
Bij hoofdstuk 2 : Viennoiserie moet je denken aan alles wat je kunt bakken voor het ontbijt gelijk was dit al een van mijn favoriete hoofdstukken, je vind er recepten zoals een aardbei-oprolscones tot chocoladebrioche en van een dutch baby tot poppyseed popovers.
Hoofstuk 3 staat helemaal in het teken van brood, zelf broodbakken is gewoon heel leuk om te doen! In dit hoofdstuk vind je uiteenlopende en bijzondere recepten zoals een Iers Volkorenbrood, een snel vorkoren-zonnepitbrood met bier maar ook havercrackers en Pecan-Roggebrood. Een leuke toevoeging aan dit hoofstuk is de tip nooit oud brood weg te gooien maak er bijv. wentelteefjes of croutons van.
In hoofstuk 4 : Cakes word laten zien dat er zoveel meer mogelijk is dan alleen het maken van een “gewone” cake, je vind er 3 basis recepten 1 voor een gewone cake, 1 voor een biscuit en 1 voor een chocolade-génoise. Door er zelf ingrediënten aan toe te voegen zoals lemon curd of citroen geef je er een hele eigen draai aan. In dit hoofdstuk vind je o.a. recepten voor chocolade olijfoliecake een recept waar ik ook enorm nieuwsgierig naar ben maar ook citroen-polenta cakejes, sticky gingerbread en chocoladefudge met gesmolten marshmallows!
Door hoofstuk 5 : Bars and Slices krijg ik gelijk trek in verschillende tussendoortjes soms moet je jezelf verwennen vind je niet! In dit hoofdstuk vind je een heerlijke recept voor een millionaire shortbread met zoute karamel en kokos iets wat al heel lang op mijn to-do lijstje staat maar ook Bounty Brownies en een pompoen-cheesecake.
Hoofdstuk 6 : Cookies who doens’t love them, in dit hoofdstuk vind je gezonde koekjes zoals supersnelle bananenbolletjes en zoals Yvette ze noemt onschuldige country koekjes. Ik ga altijd op de minder gezonde tour en mijn keus is gevallen op o.a. de minimeringues met nutellaroomvulling of de botergaletten.
In Hoofdstuk 7 word laten zien welke je kanten je allemaal op kan met Pies startend met verschillende soorten korstdeeg zoals een zanddeeg, een zoet deeg (pâte Brisée), een vlaaideeg en een harige pasteideeg ook komt het maken van de orginele en snelle versie van bladerdeeg aan bod. In dit hoofdstuk vind je zoete maar ook harige recepten waaronder mijn favoriete taart de chocolade-pralinétaart met zoutflakes maar ook verschillende vlaaien zoals een kruimelvlaai. Ook vind je er een lekker recept voor een pastei van kip en Beef & Guiness handpies!
Hoofdstuk 8 : Taart is toch wel mijn favoriete hoofdstukken, voor een stuk taart kun je mij altijd wel wakken maken. Het leuke is dat je in dit hoofdstuk taartrecepten vind met hele apart ingrediënten, ingrediënten die ik niet zo snel zou bedenken om te verwerken in een taart zoals een superduper chocotaart van bietjes met hazelnootvulling een Matcha-theerol met limoenricotta & aardbei of een Angelfoodcake met saffraanmeringue met saffraanmeringue-icing en lemon curd.
Hoofdstuk 9 : Patisserie oelala ik word er blij van, van gelijk het 1e recept loopt het water me al in de mond een Banoffee-tompouce wie kan daar nou nee tegen zeggen! In dit hoofdstuk vind je o.a. recepten voor een crème brûlée met sereh en deze prachtige croquembouche met een kardemom-sinaasappelvulling en zoute karamel!
Het laatste hoofstuk, hoofdstuk 10 staat apart genoeg in het teken van de hond je vind er namelijk 3 makkelijk te maken hondenkoekjes o.a. lijnzaadkoekjes en zalm-cookies zo bak je niet alleen voor jezelf maar ook voor je lieve huisdier!
Conclusie :
Dit beauty van een bakboek verdient een mooi plekje op iedere boekenplank en zou denk ik regelmatig gepakt worden voor de nodige inspiratie! De recepten staan duidelijk beschreven en de mooie foto’s maken het helemaal af. Een pluspunt vind ik dat je achterin het boek een register vind voor mensen met een allergie en je precies kunt zien welke recepten glutenvrij, lactosevrij, snelle-suikervrij, suikervrij en tarwevrij is. Dit boek zou absoluut niet mis staan op je verlanglijstje voor komende feestdagen!
Titel :
Home Baked
Auteur :
Yvette van Boven
Uitgeverij :
Fontaine uitgevers
Nieuwsgierig geworden na het lezen van deze review het boek is voor
€ 29.95 o.a. te koop bij Bol.com
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Deze review bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd, lees mijn disclaimer
Geef een reactie