Van het weekend was het dan zover het lang geplande foodbloggersweekend! Het idee was dat iedereen wat lekkers zou maken/kopen en meenemen voor een mini high tea bij aankomst. Ik dacht gelijk wat is een high tea zonder brownies dus de keus was snel gemaakt. Nu heb ik op mijn site al verschillende recepten voor brownies staan maar op dit moment staat deze met stip op nummer 1. Waarom deze brownie het wint van de alle andere is om de de simpele reden dat deze brownie lekker chewy is en nog stukjes chocolade bevat voor een lekkere bite. Deze brownie maakte ik gisteren nogmaals voor de collega’s op het werk van manlief die al te lang vroegen of ik weer een keer brownies wilde maken voor tijdens hun vergadering op maandagochtend. Het gaf me ook gelijk de mogelijkheid foto’s te maken die ik niet gemaakt had vrijdagavond toen ik effe snel deze brownie voorbereide en in de oven schoof. Deze brownie heeft nog 1 wel heel belangrijk voordeel, het is makkelijk & snel te maken. Hoor je ‘s avonds laat dat je de ochtend bezoek krijgt geen probleem binnen 30 minuten staat deze brownie in de oven & 35 minuten later ruikt je huis heerlijk naar brownie.
Brownies voor Foodbloggers
Bereidingstijd : 30 minuten + 35 minuten oventijd
Ingrediënten voor 16 brownies :
- 400 gram pure chocolade, >70% cacao
- 280 gram ongezouten roomboter
- 2 cups bruine suiker
- 1 cup bloem
- 6 eieren, large
Extra nodig :
- Vierkant bakvorm/brownievorm
- Boter/bakspray
- Bakpapier
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Laat 200 gram chocolade en de boter au bain marie smelten en roer dit regelmatig door tot er een mooi en egaal mengsel ontstaat
- Vet de bakvorm licht in met gesmolten boter en bekleed deze met bakpapier
- Haal het schaaltje met het chocolade/boter mengsel van het pannetje met warm water en laat het een beetje afkoelen
- Meng in een andere kom de boter, de bloem, de eieren & het licht afgekoelde chocolade/boter mengsel door elkaar tot alles goed gemengd is
- Roer als laatste met een spatel de laatste 200 gram pure chocolade (grof gehakt) door het mengsel heen
- Giet het chocolademengsel in de voorbereidde bakvorm
- Schuif de bakvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de brownie voor 35 minuten of totdat een sateprikker geprikt in het midden er schoon uitkomt
- Laat de brownie volledig afkoelen in de vorm
- Snijd de brownie in 16 stukjes
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Bron : Magazine Donna Hay
Geef een reactie