Vanaf het begin ben ik al fan van Masterchef Australia, persoonlijk vind ik dit de leukste marterchef die gemaakt word. Ik kan dan ook niet wachten tot het in Nederland uitgezonden word en volg het seizoen op de voet wat betekent dat ik elke dag een momentje vrij maak om de aflevering uit Australie terug te kijken. Zonder teveel spoilers weg te geven kan ik jullie zeggen dat dit seizoen absoluut weer de moeite waard is om te kijken en er weer veel lekkere recepten voorbij gaan komen. Toen ik dit recept voor Brookies zag wist ik 1 ding zeker deze moet ik maken! Brookies zijn een combinatie van een cookie en een brownie, hoe lekker klinkt dat…De Brookies zijn knapperig van buiten en lekker smeuïg van binnen.
Brookies
Ingrediënten :
- 350 gram pure chocolade, > 70 % cacao
- 45 gram ongezouten roomboter
- 225 gram witte basterdsuiker
- 80 gram maizena
- 1 theelepel bakpoeder
- 3 eieren, large
- 1 theelepel vanille-extract
- 100 gram (bakvaste) pure chocolate chips of fijngehakte pure chocolade
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Verwarm de chocolade en de roomboter au bain marie, meng het geheel regelmatig met een spatel door elkaar tot alles goed gesmolten en vermengd is
- Haal de kom van de warmtebron af en laat het afkoelen
- Doe de basterdsuiker, de maizena, de bakpoeder, de eieren en het vanille-extract in een kom en klop tot er een licht en luchtig mengsel ontstaat
- Voeg het afgekoelde chocolademengsel toe en meng het geheel goed door elkaar
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Schep een (flinke) eetlepels (1 per koekje) van het chocolademengsel op de bakplaat
- Verdeel de chocolate chips over het chocolademengsel en druk ze er voorzichtig een beetje in
- Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de Brookies voor 12 – 13 minuten
- Laat de koekjes 5 minuten afkoelen op de bakplaat, haal ze van de bakplaat en laat ze volledig afkoelen op een rooster
>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin,
Instagram (username Marinasbakerynl)
of op Snap Chat (username Marinasbakery) hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Lotte bouwman zegt
Lekker maar niet erg gezond, maar dat mag de pret niet drukken! Zolang het bij af en toe blijft is het goed. Bedankt voor het delen van dit recept. Ik ga het eens uitproberen.
Marina zegt
Beste Lotte,
Heel veel bakplezier!
Groetjes,
Marina