Afgelopen donderdagavond stond ik weer voor de eerste keer sinds mijn bevalling in de keuken. Manlief naar de bioscoop, zoonlief in bed en ik de keuken in om te bakken wat heb ik dat gemist! Mijn keus was gevallen op de chocoladecake (recept volgt binnenkort) met de bijbehorende chocolade ganache van Annabel Langbein omdat ik deze eigelijk al zou maken voor de blogfoodswap van de maand Juni. Voor mij is dit de perfecte chocolade ganache en echt een aanrader voor iedereen die een goed recept voor chocolade ganache zoekt, het is makkelijk om te maken en snel klaar. Weggooien is voor mij een no go, ik bedenk altijd wel een lekker recept om met de chocolade ganache te maken.
Chocolade Ganache
Ingrediënten voor +/- 1 liter chocolade ganache :
- 500 ml slagroom
- 500 gram pure chcolade (70% cacao), grof gehakt
Bereidingswijze :
- Verwarm de slagroom in een pan tot deze net voor het kookpunt is (belletjes langs de randen van de pan)
- Haal de pan van het vuur, voeg de chocolade toe en laat dit ongeveer 2 minuten staan
- Roer het slagroom/chocolade mengsel met een houten lepel door tot de chocolade volledig gesmolten is. (schrik niet als je begint met roeren het komt goed)
- Klop als laatste het mengsel door met een garde tot deze glad en glanzend is
Tips :
- De chocolade ganache is indien je hem niet gelijk gebruikt of je nog over hebt na het maken van bijv. de chocoladecake 2 weken houdbaar in de koelkast
- Verwarm de chocolade ganache voor gebruik langzaam op in een pan op een laag vuur of in de magnetron zodat deze weer vloeibaar wordt
Heb je chocolade ganache over geen probleem maak er dan bijv. chocoladetruffels mee (recept volgt binnenkort)
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Bron : The Free Range Cook
Geef een reactie