Brownies zijn toch wel een van mijn favoriete lekkernijen op dit moment, deze variant bevat geen gesmolten chocolade en zijn ook nog eens heel snel klaar! De ideale brownies voor als je geen chocolade in huis hebt of als iemand de chocolade opgegeten heeft. Mijn buurman is ook gek op brownies en ik was heel erg benieuwd of hij deze lekkerder zou vinden dan zijn favoriete brownies en ja hoor hij vond ze heerlijk. Ik kon het niet laten om tegen hem te zeggen dat hij gefopt was omdat deze brownies i.p.v met gesmolten chocolade met cacaopoeder zijn gemaakt, zijn antwoord was “dat meen je niet ze zijn heerlijk”
Snelle Brownies van Donna Hay
Bereidingstijd : 30 minuten plus 30 – 35 minuten overtijd
Ingrediënten voor 16 brownies :
- 150 gram ongezouten roomboter, kamertemperatuur
- 275 gram fijne kristalsuiker
- 75 gram cacaopoeder
- 1 theelepel vanille extract
- 3 eieren, large op kamertemperatuur
- 75 gram bloem, gezeefd
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Vet een vierkant bakblik/brownievorm in met roomboter en bekleed deze met bakpapier
- Roer de boter, suiker en cacaopoeder in een pan met een dikke bodem, verwarm dit op een laag vuur tot de boter gesmolten is
- Doe het mengsel over in een kom
- Meng de vanille extract, de eieren en de gezeefde bloem er doorheen en meng het geheel tot er een egale massa ontstaat
- Verdeel het mengsel over het voorbereide bakblik
- Schuif de bakvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de brownie voor 30-35 minuten, het midden van de brownie moet net gaar zijn
- Laat de brownie volledig afkoelen in het bakblik
- Haal de brownie uit het bakblik, verwijder het bakpapier en snijd in de brownie 16 stukjes
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl) hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
christien zegt
Beste Marina, ik heb vanochtend het recept uitgeprobeerd en de brownies zijn erg lekker. Inderdaad niet te onderscheiden van brownies met gesmolten chocolade! Bedankt voor het recept. groet Christien
Milou zegt
Eindelijk!! Is het mij gelukt om eens een keer lekkere brownies te bakken. Yes!! Ik heb de recept wel naar mijn eigen smaak aangepast met het toevoegen van 25gram extra cocoa poeder, wat walnootjes en een theelepel kokos extract.
Marina zegt
Beste Milou,
Wat goed om te horen dat het gelukt is om lekkere brownies te maken met je eigen twist.
Groetjes,
Marina
Amber zegt
supergoed recept heb het vandaag gemaakt en is echt goed gelukt .
Gita Gladstone zegt
Heerlijk en makkelijk recept!
Zijn zalig