Alweer een tijdje ben ik fan van Nordic Ware Bakvormen en dan vooral van de Heritage Tulband vorm die al een tijdje in mijn kast staat. Met die prachtige vorm maakte ik o.a. al een Citroentulband met lemon curd, Een Dulce de Leche Bundt Cake en Chocolate Pound Cake. Confession Time….mijn kast staat vol met bakvormen en kort geleden ging ik weer overstag en kocht de Nordic Ware Bavaria Tulband. Op de 1ste plaats moet een cake natuurlijk heerlijk smaken maar voor mij en vele andere is de presentatie ook niet heel geheel onbelangrijk en met een cake gebakken in een Nordic Ware bakvorm zit dat wel snor. Ik vind het heel leuk om contact met jullie te hebben en om die rede vroeg ik jullie welke van de 3 cakes (Lemon Bundt Cake, Blueberry Bundt Cake, Chocolate Bundt Cake) jullie graag voorbij wilde zien komen op Marina’s Bakery. Jullie keus was snel duidelijk en viel op deze Blueberry Bundt Cake, stiekem was dat ook mijn favoriet! Dat deze Cake een blijvertje is bleek wel toen hij binnen no-time tot de laatste kruimel op was.
Blueberry Bundt Cake
Ingrediënten :
- 2 1/2 cup bloem
- 2 teaspoons bakpoeder
- 1/2 teaspoon zout
- 226 gram roomboter, ongezouten
- 1 cup licht bruine basterdsuiker
- 1 cup fijne kristalsuiker
- 4 eieren, medium
- 1 teaspoon vanille extract
- 1 cup sour cream
- 2 cups blueberries (325 gram blauwe bessen)
- 1 teaspoon bloem
- 2 tablespoons geraspte citroenschil
Extra nodig :
- 1 tulbandvorm met een inhoud van 2 liter of een Nordic Ware Bundt Pan
- Extra roomboter voor het invetten van de bakvorm
- Extra bloem voor het bestuiven van de bakvorm
- Spatel
- Evt. Poedersuiker
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Vet de bakvorm in en bestuif deze met bloem
- Meng in een kom de bloem, het bakpoeder en het zout door elkaar en zet deze weg
- Doe de boter, de licht bruine basterdsuiker en de fijne kristalsuiker in een kom en klop deze in 3-4 minuten licht en luchtig
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe, voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei volledig is opgenomen
- Voeg de vanille extract toe en meng het geheel kort door elkaar
- Voeg om en om het bloemmengsel en de sour cream toe, voeg het bloemmengsel in 3 x toe en de sour cream in 2 x. Mix alles na elke toevoeging kort door elkaar
- Meng in een kom de blauwe bessen, de bloem en de geraspte citroenschil door elkaar
- Voeg de blauwe bessen toe en meng ze met een spatel door het beslag heen
- Verdeel het beslag over de voorbereidde bakvorm
- Schuif de bakvorm onderin de voorverwarmde oven en bak de cake in 60 – 70 minuten goudbruin en gaar. De cake is klaar als een sateprikker geprikt in het midden er schoon uitkomt
- Laat de cake 20 minuten afkoelen in de vorm, haal de cake uit de vorm en laat de cake volledig afkoelen op een rooster
- Bestuif de Blueberry Bundt Cake evt. vlakvoor het serveren met poedersuiker
Tips :
- Cups en maatlepels deze zijn o.a. te koop bij Albert Heijn
- Alles over het omrekenen van cups naar grammen lees je hier
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin, Youtube of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Dit is toch een prachtige vorm,niet? Heb de lemoncake al gemaakt,groot succes en dit recept wordt het volgende!
Heb ook de fluer de Lis tulband en de Chiffon is ook een favorietje. Deze vormen zijn zo mooi dat je geen versiering nodig hebt.
Dit receptje ook gemaakt en … het was een succes! Dankjewel