Ik ben dol op mijn moeders roomboter cake hij is simpel, heerlijk en lukt altijd. Daarin tegen vind ik het ook leuk om cakes te maken met verschillende smaken zoals de citroencake met lemon curd. Passievruchten zijn 1 van mijn favoriete soorten fruit in de zomer, ze zijn prijzig maar zijn dubbel en dwars waard. Toen ik door het nieuwe boek van Donna Hay het “Seizoenskookboek” bladerde (de review komt komende week online) en deze cake zag was ik gelijk verkocht. Een cake op basis van Griekse yoghurt met een siroop van Passievruchten wie kan daar nou nee tegen zeggen. Het resultaat is een heerlijke luchtige cake die de passievruchten siroop helemaal heeft opgezogen en om het nog lekkerder te maken serveer ik er nog beetje passievruchtensiroop bij gewoon omdat het kan. Na 1 hap van deze heerlijke passievruchtencake had ik instant het zomergevoel weer te pakken!
Passievruchtencake
Ingredienten :
Cake :
- 150 gram ongezouten roomboter, kamertemperatuur
- 220 gram fijne kristalsuiker
- 1 eetlepel vanille-extract
- 3 eieren, medium
- 280 gram Griekse yoghurt
- 300 gram zelfrijzend bakmeel
Passievruchtensiroop :
- 250 ml passiefruitpulp (10 passievruchten)
- 125 ml water
- 110 gram fijne kristalsuiker
Extra nodig :
- Steelpannetje
- Tulbandvorm
- Extra roomboter voor het invetten van de vorm
Bereidingswijze :
- Passievruchtensiroop : Doe de passievruchtenpulp, het water en de fijne kristalsuiker in een steelpannetje en verwarm het geheel op een laag vuurtje tot de suiker volledig is opgelost. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat het 10-15 minuten inkoken/indikken. Haal het steelpannetje van het vuur en zet het apart
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Vet de tulbandvorm goed in
- Doe de roomboter, de suiker en het vanille-extract in een kom en klop deze in 10 – 15 minuten licht en luchtig
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe, voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei volledig is opgenomen
- Voeg de Griekse yoghurt toe er meng het geheel goed door elkaar
- Spatel als laatste het zelfrijzend bakmeel er voorzichtig doorheen
- Verdeel het beslag over de voorbereidde bakvorm
- Schuif de bakvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de cake in 35 minuten goudbruin en gaar. De cake is klaar als een satéprikker geprikt in het midden er schoon uitkomt
- Laat de cake 10 minuten afkoelen in vorm, haal de cake uit de vorm en laat de cake volledig afkoelen op een rooster
- Prik de cake rondom in met een satéprikker en schenk de passievruchtensiroop over de cake heen (wil je net zoals mij niet zoveel zaadjes op je cake schenk de passievruchensiroop dan even door een zeef en voeg er een klein beetje zaadjes toe)
- Serveer evt. nog een beetje passievruchtensiroop bij de cake
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin, Youtube of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Bron : Seizoenskookboek
linda zegt
Weer een lekker recept! kan niet wachten om het uit te proberen, enkel de tijd nog vinden.Dankjewel voor dit zomers recept!
Marja zegt
Lijkt me een heerlijk recept, maar…..is het 280 ml of gram griekse yoghurt? (en het is ingRedienten. Sorry ….) Ik lees je blog met veel plezier. Ga zo door.
Marina zegt
Beste Marja,
Ik heb er helemaal overheen gelezen, thx voor the reminder!
Het is 280 gram griekse yoghurt.
Groetjes,
Marina
Marja zegt
Graag gedaan en bedankt.