Een Chocolade Bundt Cake met Slagroom en Aardbeien wie kan daar nee tegen zeggen. Tijdens het opruimen van de kast in de keuken kwam ik een van mijn favoriete Bundt Cake vormen tegen waardoor ik instant zin kreeg om te bakken. Toen ik in de koelkast nog verse aardbeien zag liggen wist ik direct wat ik wilde gaan maken, de combinatie van chocolade, slagroom en verse aardbeien is one made in heaven als je het mij vraagt. De timing was perfect, de dag erna was het Pasen dus had ik direct iets lekkers bij de thee, iets lekkers voor mijn collega’s waarmee ik de avonddienst werkte met de Pasen en een perfect recept voor moederdag. Ik denk dat alle moeders heel blij worden van deze heerlijke cake!
Chocolade Bundt Cake met Slagroom en Aardbeien
Ingrediënten :
- 325 gram bloem
- 94 gram cacaopoeder
- 1 theelepel baking soda
- 1 theelepel zout
- 120 ml halfvolle melk
- 113 gram sour créme
- 226 gram ongezouten roomboter
- 270 gram witte basterdsuiker
- 4 eieren, large
- 1 theelepel vanille extract
Extra nodig :
- 1 Nordic Ware Bakvorm, ik gebruikte de Bavaria Bundt Bakvorm
- Roomboter voor het invetten van de bakvorm
- 250 ml slagroom
- 2 eetlepels witte basterdsuiker
- Verse aardbeien
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Vet de bakvorm goed in met roomboter
- Meng in een kom de bloem, de cacaopoeder, de baking soda en het zout door elkaar
- Meng in een maatbeker de melk en de sour créme door elkaar
- Doe de boter en de suiker in een kom en mix totdat er een licht en romig mengsel ontstaat ( 3 – 5 minuten )
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe, voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei volledig opgenomen is
- Voeg het vanille extract toe en mix het geheel kort door elkaar
- Voeg in 3 stappen het bloemmengsel toe en in 2 stappen het melkmengsel, begin het eindig met het toevoegen van het bloemmengsel
- Voeg 1/3 van het bloemmengsel toe en mix het geheel kort door elkaar
- Voeg 1/2 van het melkmengsel toe en mix het geheel kort door elkaar
- Herhaal de bovenstaande 2 stappen
- Voeg als laatste de rest van de bloem toe en mix het geheel kort door elkaar
- Verdeel het beslag over de voorbereidden bakvorm
- Schuif de bakvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de cake in 55 – 60 minuten goudbruin en gaar. De cake is klaar als een sateprikker geprikt in het midden er schoon uitkomt
- Laat de cake 15 minuten afkoelen in de vorm, haal de cake uit de vorm en laat de cake volledig afkoelen op een rooster
- Klop vlakvoor het serveren de slagroom op met 2 eetlepels witte basterdsuiker
- Was en ontkroon de aardbeien en snijd ze in tweeën
- Zet de Chocolade Bundt Cake op een cake standaard of op een mooi bord
- Schep de slagroom in het midden van de Chocolate Bundt cake en versier de cake met de verse aardbeien
- Serveer evt. nog extra slagroom en aardbeien bij de cake
>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin,
Instagram (username Marinasbakerynl)
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
Heb je iets gebakken van mijn blog…….
Deel je foto’s via Facebook, Twitter of Instagram
tag mij (@marinasbakery) in je bericht (twitter)
of # of @marinasbakerynl (Facebook & instagram)
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Lisette Bartels Verheij zegt
Hoi Marina! Ben deze cake nu aan het maken, in de uitvoer van je recept ben je de basterd suiker vergeten, die heb ik nu bij de bloem en cacao gemengd! Hopelijk komt mijn cake net zo mooi uit zijn voor als de jouwe! Lieve groeten lisette
Marina zegt
Hoi Lisette,
Dank je wel voor de tip, ik heb het erbij gezet.
De suiker moest bij de boter en dan licht en dan luchtig geklopt worden.
Ik hoop dat je genoten hebt van de cake!
Groetjes,
Marina