Kleine cakejes how cute are they….. Je kan volop varieren als het aankomt op het met maken van kleine cakejes het is maar net wat je lekker vind en welke smaken goed combineren met elkaar. Sinds een tijdje ben ik een verslaafd aan lemon curd, je kan er zoveel kanten mee op. De combinatie cake en lemon curd is in 1 woord geweldig, door de frisse smaak van de lemon curd is dit een cakeje die heerlijk is op elk moment van de dag.
Kleine Cakejes gevuld met lemon curd
Bereidingstijd : 45 minuten + 20 – 25 minuten oventijd
Ingrediënten :
- 125 gram volle yoghurt
- 125 gram zonnebloemolie
- 2 eieren, large
- 250 gram suiker
- 375 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- Snufje zout
Extra nodig :
- 6 kleine cakevormpjes
- Roomboter
- Bloem
- Recept Lemon curd, of kant en klare lemon curd uit de supermarkt
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Vet de 6 cakevormpjes in met boter en bestuif ze met bloem
- Meng in een kom de yoghurt, de zonnebloemolie, de eieren door elkaar
- Meng in een andere kom de bloem, de suiker, het bakpoeder en het snufje zout door elkaar
- Voeg in 2 x de droge ingredienten bij de natte ingredienten en meng alles goed door elkaar
- Schep 2 volle eetlepels beslag in elk cakevormpje
- Verdeel 2 theelepels lemon curd over het beslag maar zorg ervoor dat de lemon curd niet de zijkant van de cakevormpjes raakt
- Verdeel een laagje beslag over de lemon curd en zorg ervoor dat de cakevormpjes voor 3/4 gevuld zijn
- Schuif de cakejes in de voorverwarmde oven en bak ze in 20 – 25 min gaar of totdat een sateprikker geprikt in het midden er schoon uitkomt
- Laat de cakejes 15 minuten afkoelen in de vormpjes, haal ze uit de vormpjes en laat ze volledig afkoelen op een rooster
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie