Een van mijn favoriete cakes in de zomer is een frisse citroencake, toen ik deze citroencake proefde was ik verkocht. Door lemon curd aan het cakebeslag toe te voegen en de citroen siroop al laatste over de warme cake te gieten krijg je nog een intenser smaakende citroencake just the way that i love it! Deze cake is heel makkelijk om te maken het enigste nadeel is wel dat je er een cakevorm van 20 cm voor nodig hebt die niet iedereen standaard in huis heeft.
Citroencake met lemon curd
Bereidingstijd : 1 uur en 15 minuten plus 40 – 45 minuten oventijd
Ingrediënten voor de cake :
- 75 gram roomboter, kamertemperatuur
- 125 gram fijn kristalsuiker
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 eieren, large
- 1 eetlepel lemon curd
- 2.5 eetlepel volle melk
Ingredienten voor het glazuur :
- De rasp en het sap van 1 citroen
- 2 eetlepels fijne kristalsuiker
Extra nodig :
- Cakevorm van 20 cm
- Roomboter voor het invetten van de cakevorm
- Bakpapier voor het bekleede van de cakevorm
- Recept Lemon curd of kant en klare lemon curd uit de supermarkt
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Vet de cakevorm in en bekleed deze met bakpapier
- Meng in een kom de bloem en het bakpoeder door elkaar
- Klop in een kom de boter met de suiker licht en luchtig
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe, voeg het volgende ei pas toe als het vorig ei volledig is opgenomen
- Voeg de lemon curd en de melk toe en meng alles kort door elkaar
- Voeg in 2 maal het bloemmengsel toe en meng alles goed door elkaar
- Giet het beslag in de voorbereidde cakevorm
- Schuif de cakevorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de cake in 40 – 45 minuten goudbruin en gaar of totdat een sateprikker geprikt in het midden er schoon uitkomt
- Maak in de tussentijd de citroen siroop door het citroensap, de citroenrasp en de kristalsuiker met elkaar te vermengen
- Haal de cake uit de oven en giet de citroen siroop over de cake terwijl deze nog in de cakevorm zit
- Laat de citroen siroop goed intrekken +/- 10 min, verwijder de cake uit de vorm en laat de cake volledig afkoelen op een rooster
Tip : Ben je opzoek naar een cakevorm van 20 cm koop deze dan bijv. bij Dille & Kamille
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Bron : Bakken met Paul Hollywood
monique zegt
Hadden citroenen te veel, Dus gestart met lemon curd te maken om die in de citroencake te gebruiken. Echt een aanrader.