Lemon curd you love it or you hate it, i love it! Ik verwerk lemon curd in verschillende baksels maar ik vind het ook heerlijk met scones en clotted cream, samen met yoghurt en verse frambozen en zo kan ik nog even doorgaan. Wat mij betreft kan je lemon curd absoluut een basis recept noemen, het is makkelijk om te maken en het wint absoluut van de lemon curd die je in de winkel kunt kopen. De intense smaak van citroen is heerlijk, de lemon curd is niet te zoet en absoluut niet te zuur! Met deze lemon curd maakte ik een heerlijke cheesecake, het recept hiervan komt deze week speciaal voor de komende paasdagen online!
Homemade Lemon Curd
Bereidingstijd : 20 minuten + 1 uur in de koelkast om af te koelen
Ingrediënten :
- 2 eieren, large
- 2 extra eidooiers, large
- 220 gram fijne kristalsuiker
- 1 eetlepel fijn geraspte citroenschil
- 125 ml citroensap
- 150 gram ongezouten roomboter, in blokjes van 2 cm
Extra nodig :
- 2 kommen
- Een pan
- Een zeef
- 1 Weckpot
Bereidingswijze :
Doe de eieren, de eidooiers, de fijne kristalsuiker, de citroenrasp en het citroensap in een kom en klop alles goed door elkaar. Giet het mengsel in een pan, zet de pan op een middelhoog vuur en verwarm het mengsel al roerend voor 2 minuten. Draai het vuur laag en voeg elke keer 3 blokjes roomboter toe, blijf roeren totdat de boter volledig gesmolten is en voeg dan pas de volgende 3 blokjes boter toe. Als alle boter gesmolten is verwarm je de lemon curd al roerend nog voor 4 – 6 minuten of totdat de lemon curd is ingedikt en je aan de achterkant van een lepel een lijn kunt trekken die zichtbaar blijft.
Zeef de lemon curd boven een kom en gooi weg wat achter blijft in de zeef. Laat de lemon curd wat afkoelen en dek de lemon curd af met plastic folie (leg het plastic folie op de lemon curd, hierdoor komt er geen vel op de lemon curd). Zet de kom 1 uur in de koelkast of totdat de lemon curd koud is.
Schep de lemon curd over in de weckpot, de lemon curd kun je afgesloten 1 week bewaren in de koelkast.
Heb je ook Lemon Curd gemaakt deel je foto’s via Instagram of Facebook met de #Marinasbakerynl of tag mij in je bericht dit vind ik echt heel leuk om te zien!
Meer bakinspiratie vind je onder het kopje recepten op de homepage!
Voor een kijkje achter de schermen volg Marina’s Bakery op Instagram
Geef een reactie