Ik kan weer een streep zetten op mijn to-do lijstje, nu begrijp ik pas waarom Amerikaanse mensen graag bakken met pompoen. De variaties met pompoen zijn eindeloos en ik kan je nu al vertellen dat dit zeker niet het laatste recept is met pompoen dat op het blog komt. Het eerste waar je tegenaan loopt in bakrecepten met pompoen is het gebruik van pompoenpuree, in Amerika is dit gewoon te koop in de supermarkten maar in Nederland niet. Toen ik dit recept ging maken maakte ik natuurlijk ook mijn eigen Pompoenpuree, de how to vind je hier. Daarnaast word er ook vaak gebruik gemaakt van Pumpkin Pie Spice iets wat eigelijk heel makkelijk is om zelf te maken, de meeste kruiden die erin gaan stonden gewoon in mijn keukenkastje. Wil je net als mij zelf Pumpkin Pie Spice maken de how to vind je hier, in dit recept deel ik beide opties. Deze Pompoen Bundt Cake met cream cheese frosting is een absolute aanrader, bakken met pompoen heeft mij blij verrast!
Pompoen Bundt Cake met Cream Cheese Frosting
Ingrediënten :
Pompoen Bundt Cake :
- 450 gram witte basterdsuiker
- 224 ml zonnebloemolie
- 3 eieren, large
- 390 gram bloem
- 2 theelepels baking soda
- 2 1/2 theelepel Pumpkin Pie Spice
- 1/2 theelepel zout
- 425 gram pompoenpuree
Geen Pumkin Pie Spice, gebruik dan :
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel gemalen nootmuskaat
- 1/4 theelepel gemalen kruidnagel
Cream Cheese Frosting :
- 113 gram Philadelphia roomkaas naturel
- 15 gram roomboter, kamertemperatuur
- 188 gram poedersuiker, gezeefd
- 1/2 theelepel vanille extract
- 1 eetlepel melk
- Evt. 1/4 theelepel Pumpkin Pie Spice
Extra nodig :
- Keukenmachine of handmixer
- Nordic Ware Bundt Bakvorm
- Poedersuiker
Bereidingswijze :
Pompoen Bundt Cake :
- Maak van te voren de Pompoenpuree en evt. de Pumpkin Pie Spice
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Zeef de bloem, de baking soda, de pumkin pie spice het het zout en meng alles in een kom goed door elkaar
- Spuit de bakvorm in met Dr. Oekter Bakspray
- Doe de basterdsuiker en de zonnebloemolie in een kom en mix totdat ze goed met elkaar gemengd zijn
- Voeg de eieren 1 voor 1 toe, voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei volledig opgenomen is
- Voeg afgewisseld van elkaar het bloemmengsel en de pompoenpuree toe, meng het geheel na elke toevoeging goed door elkaar
- Verdeel het mengsel over de voorbereidden bakvorm
- Schuif de bakvorm iets onder het midden in de voorverwarmde oven en bak de Pompoen Bundt Cake voor 60 – 65 minuten of totdat een satéprikker geprikt in het midden er schoon uitkomt
- Haal de cake uit de oven en laat de cake 10 minuten afkoelen in de bakvorm
- Haal de cake uit de bakvorm en laat de cake volledig afkoelen op een rooster
- Bestuif de cake vlakvoor het serveren met poedersuiker
Cream Cheese Frosting :
- Doe de roomkaas en de roomboter in een kom en mix totdat er een romig mengsel ontstaat +/- 2 minuten
- Voeg beetje voor beetje de poedersuiker toe en mix totdat de poedersuiker volledig is opgenomen. Mix daarna alles nog 2 minuten goed door elkaar
- Voeg al laatste de melk, het vanille extract en evt. de pumpkin pie spice toe, is de frosting nog iets te dik voeg dan nog een klein beetje extra melk toe
- Mix alles goed door elkaar en schenk de cream cheese frosting over de Pompoen Bundt Cake heen
>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin,
Instagram (username Marinasbakerynl)
of op Snap Chat (username Marinasbakery) hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie