De Herfst is weer aangebroken dus is het weer tijd om te bakken met pompoen. In veel Amerikaanse bakrecepten kom je op dit moment pompoenpuree tegen, in Amerika word dit in blikjes verkocht maar in Nederland is dit moeilijk te vinden. Waarom pompoenpuree uit een blikje gebruiken als je het heel makkelijk en zonder veel moeite zelf kunt maken. Het zelf maken heeft ook nog een ander voordeel je huis ruikt heerlijk naar de herfst! Tot verkort hield iets me tegen om te bakken met pompoen maar nu ben ik helemaal om, de pompoen bundt cake die komende week online gaat komen heeft mij het bewijs gegeven dat het echt heel lekker is. Iedereen die de pompoen bundt cake met cream cheese frosting heeft geproefd raadde niet dat er pompoen in zat, door de pompoen is het een heerlijke smeuïge cake cake geworden.
Homemade Pompoenpuree
Ingrediënten :
- 1 biologische pompoen van de AH
- 2 – 4 eetlepels water
Extra nodig :
- Scherp mes
- lepel
- Bakplaat bekleed met bakpapier
- Blender of keukenmachine
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven op 180 graden
- Leg de pompoen op een snijplank
- Snijd de bovenkant en de onderkant van de pompoen af, hierdoor staat de pompoen stevig op de snijplank
- Stap 1: Snijd de pompoen in tweeën en wijder de zaadlijsten en de pompoenpitten, dit gaat het makkelijkst met een lepel
- Stap 2: Snijd vervolgens de pompoen helften doormidden en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat (het de schil naar beneden)
- Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en rooster de pompoen voor 40 – 45 minuten
- De pompoen is klaar als je er met een vork in kunt prikken en het pompoenvlees zacht is (vergelijk het met gekookte aardappels als ze gaar zijn.
- Laat de pompoen afkoelen
- Gebruik een scherp mes om de schil van de pompoen af te halen en snijd de pompoen in grove stukken
- Doe de stukken pompoen in een blender of keukenmachine en pureer de pompoen
- Voeg lepel voor lepel het water toe en mix totdat er een gladde puree ontstaat, het verschilt hoeveel eetlepels water je moet toevoegen
- Schep de pompoenpuree in een kom
Zo simpel is het om je eigen pompoenpuree te maken, veel bakplezier!
>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin,
Instagram (username Marinasbakerynl)
of op Snap Chat (username Marinasbakery) hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie