Chocolademousse i love it! Wanneer we uiteten gaan met familie of vrienden kan ik het niet laten om chocolademousse te kiezen als dessert. Normaal gesproken kan je altijd chocolademousse eten behalve als je zwanger bent dit omdat er rauwe eieren in verwerkt worden. In mijn zwangerschap maakte ik deze heerlijke chocolademousse die 100% zwangerschapsproef is, ik moet toegeven ik was er verslaafd aan. Na mijn zwangerschap testte ik beide chocolademousses en mijn conclusie was dat ik deze toch veel lekkerder vond. Deze chocolademousse is een geweldige afsluiter van een diner en ook nog eens heel makkelijk om te maken met slechts 3 ingrediënten.
Chocolademousse
Bereidingstijd : 30 minuten + minimaal 6 uur om op te stijven
Ingrediënten :
- 100 gram pure chocolade (70% cacao), grof gehakt
- 250 ml slagroom
- 1/2 cup klein gesneden marshmallows of mini marshmallows, 50 gram
Bereidingswijze :
- Verwarm de chocolade, de marshmallows en de helft van de slagroom au bain marie
- Roer tot alles volledig gesmolten is, ongeveer 10 minuten
- Haal de kom van het warme water af en laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur
- Klop de resterende slagroom op tot zachte pieken
- Vouw de slagroom door het chocolademengsel heen
- Verdeel de chocolademousse over de glaasjes en plaats ze voor minimaal 6 uur in de koelkast
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Renee Verberne zegt
Dag marina!
Ik zou graag de mousse willen maken voor een diner.
Voor hoeveel personen is dit recept ongeveer?
Marina zegt
Hoi Renee,
Wat leuk dat je de chocolademousse gaat maken.
Het licht er natuurlijk aan welke glaasjes je gebruikt, dit was bij mij voldoende voor 4 glaasjes
Groetjes,
Marina
Ien zegt
Kan ik deze mousse ook gebruiken als vulling voor een chocoladetaart?
Lisa zegt
Hoi hoi,
Wat fijn dat jij je recept deelt!
Kan dit toevallig ook met witte chocolade? ?
Alvast bedankt