Vorig jaar kocht ik een hele mooie bundt cake vorm van Nordic Ware iets waar ik tot de dag van vandaag absoluut geen spijt van heb gehad. Jammer genoeg vind je niet heel veel bundt cake inspiratie in Nederland en daarom is pinterest ook zo’n goede inspiratie bron. Al een hele tijd geleden vond ik daar dit recept en gelijk was mijn interesse gewekt toen ik het ingrediënt roomkaas erbij zag staan, we waren absoluut verrast door de heerlijke smaak! Toen deze cake uit de oven kwam dacht ik eigelijk dat hij niet goed gebakken was maar toen ik ‘m proefde wist ik dat schijn bedriegt. Dus kijk niet verbaasd als je de cake aansnijdt en de cake er niet volledig gebakken uitziet, het is de roomkaas die dit doet! Door de toevoeging van de KitKat stukjes is deze cake een echte verwennerij!
KitKat Cream Cheese Bundt Cake
Bereidingstijd : 45 – 60 minuten + 70 minuten oventijd
Ingrediënten :
- 340 gram ongezouten roomboter, kamertemperatuur
- 600 gram suiker
- 226 gram roomkaas, monchou (zilveren verpakking)
- 6 eieren, large
- 337 gram bloem
- 1 1/2 teaspoon vanille-extract
- 12 enkele KitKat’s, grof gehakt
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Vet de bakvorm in met roomboter of met bakspray
- Klop in een kom de boter romig
- Voeg in 3x de suiker toe en meng totdat er een licht en luchtig mengsel ontstaat
- Voeg de roomkaas toe en meng totdat de roomkaas volledig opgenomen is
- Voeg 1 voor 1 de eiren toe, voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei volledig opgenomen is
- Voeg de bloem in 3x toe en meng het geheel na elke toevoeging kort (tot net gemend) door elkaar
- Schraap indien nodig de kom rondom schoon
- Meng het vanille extract er doorheen
- Giet 1/3 van het cakemengsel in de voorbereidde bundt vorm
- Verdeel de 1/2 van de grof gehakte KitKat’s over het mengsel maar zorg ervoor dat de stukjes niet vlakbij de randen komen
- Herhaal dit nogmaals en eindig met een laag cakemengsel
- Schuif de bakvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de cake in 70 minuten goudbruin en gaar of totdat een sateprikker geprikt in het midden er schoon uitkomt
- Laat de cake 15 minuten afkoelen in de vorm, haal de cake uit de vorm en laat de cake volledig afkoelen op een rooster
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Kara J. Smith zegt
What is the English version of the recipe
Marina zegt
Dear Kara,
on the side of the website you will find a way to translate the recipe in English.
Greetings,
Marina