Eigelijk wist ik al voordat ik zwanger was dat ik deze geboortetaart wilde gaan maken, hij stond hoog op mijn to-make lijstje. Toen ik hoorde dat ik voor de 2e keer zwanger was wilde ik ‘m graag maken als we het geslacht wisten van ons tweede kindje, toen we met 15 weken en 3 dagen hoorde dat we een meisje kregen dook ik niet veel later de keuken in. Stiekem maakte mijn hart een klein sprongetje toen we hoorde dat we een meisje kregen, het belangrijkste is natuurlijk dat je kindje gezond is maar omdat we al een jongetje hebben vonden wij het heel leuk dat dit een meisje werd (een Koningswens). Deze Geboortetaart met muisjes is eigelijk heel makkelijk om te maken en daarnaast ook nog eens heel leuk om cadeau te doen in zowel het blauw of roze als er een babytje geboren is. Voor deze taart gebruikte ik een van mijn old time favorites de roombotercake, een cake die ik zelf regelmatig maak en die eigelijk altijd wel in de smaak valt. Het recept paste ik iets aan zodat ik er 2 mooie cake lagen van kon bakken iets wat ik makkelijker vind dan 1 cake die dan nog in tweeën gesneden moet worden.
Geboortetaart met muisjes
Ingrediënten :
Cake :
- 250 gram ongezouten roomboter, kamertemperatuur
- 250 gram witte basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- Snufje zout
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 5 eieren, large
Vulling :
- 250 ml slagroom
- 2 eetlepels witte basterdsuiker
- 1/2 potje aardbeienjam
Decoratie van de taart :
- 250 ml slagroom
- 2 eetlepels witte basterdsuiker
- 2 verpakkingen lange vingers
- 1 doosje roze of blauwe muisjes
- Roze of blauw lint
Extra nodig :
- Keukenmachine of handmixer
- 2 ronde bakvormen van 22 cm
- Extra ongezouten roomboter (voor het invetten van de bakvormen)
- Bakpapier
- Rooster
- Een taartplateau of groot bord
- Een spuitzak + rond spuitmondje
- Spatel
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 165 graden
- Vet beide bakvormen goed in
- Bekleed beide bakvormen met bakpapier, ik vind het prettig de bodems van de bakvormen op bakpier te tekenen en deze uit te knippen zo zijn ze nooit te groot
- Doe de roomboter, de basterdsuiker, de vanillesuiker en het snufje zout in een kom en mix totdat er een licht en romig mengsel ontstaat
- Voeg om en om de eieren en het zelfrijzend bakmeel toe, meng het geheel na elke toevoeging kort door elkaar maar zorg er wel voor dat de ingrediënten goed opgenomen zijn
- Verdeel het mengsel over de 2 voorbereidde bakvormen
- Schuif 1 of beide bakvorm tegelijk in het midden van de voorverwarmde oven en bak ze in 25 – 30 minuten goud bruin en gaar. Ik bakte ze 1 voor 1 omdat 2 bakvormen naast elkaar in mijn oven niet past. De cake is klaar als een satéprikker geprikt in het midden er schoon uitkomt
- Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm, haal de cake uit de vorm en laat de cake volledig afkoelen op een rooster
Decoratie :
- Klopt de slagroom (de 500 ml) met 4 eetlepels basterdsuiker lobbig
- Doe de opgeklopte slagroom in een spuitzak met een rond spuitmondje
- Spuit een klein beetje slagroom in het midden van het taartplateau of bord waarop je de taart wilt serveren en leg daar de 1ste cakelaag bovenop
- Spuit een dammetje van slagroom op de rand van de 1ste cakelaag
- Verdeel de aardbeienjam over de taart
- Dek de aardbeienjam af met een laagje slagroom, ik verdeelde de slagroom over de aardbeienjam met behulp van een spatel
- Leg de 2e cakelaag er bovenop
- Smeer de taart af met de rest van de slagroom (maak de laag niet te dik, ik hield ook slagroom over). Ik gebruikte hiervoor een spatel
- Plak de lange vingers tegen de zijkant van de taart en verdeel de roze of blauwe muisjes over de bovenkant de taart
- Versier de taart als laatste met eens strik van roze of blauw lint
>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Ontzettend leuk!!
Erg leuk, het is me alleen niet duidelijk of de ingrediënten voor de cake voor 1 of 2 cakes zijn. Ik wil deze taart graag maken voor de 1e verjaardag van mijn zoontje. Hij heeft laatst per ongeluk muisjes gesnoept en hij vond ze heerlijk!
Hoi Luanne,
Sorry voor de late reactie, dit recept is voor 2 cakes.
Groetjes,
Marina
Hoi, Erg leuk en lekker deze taart. Mijn moeder heeft hem gemaakt voor haar klein kinderen en deed nog als extra er de naam op van pure hagelslag en van die witte snoepmuizen erop. Voor de finishing touch :)
Kun je deze taart ook een dag van tevoren maken?