14 Februari is het Valentijnsdag en natuurlijk hoort daar iets lekkers bij. Via Pinterest vond ik dit leuke en lekkere recept voor Pindakaas koekjes met een hart van Chocolade bovenop. Al vind manlief Valentijnsdag commercieel toch doen we er stiekem elk jaar toch wel wat aan is het niet met een etentje dan krijg ik wel een bos met rode rozen. Met deze leuke pindakaas chocolade koekjes maak je valentijnsdag speciaal!
Pindakaas Chocolade Koekjes
Bereidingstijd : 1 uur en 15 minuten + 8 – 9 minuten oventijd
Ingrediënten :
- 113 gram gezouten roomboter
- 1/2 cup bruine suiker
- 1/4 cup kristalsuiker
- 1 ei, large
- 3/4 cup pindakaas
- 1 teaspoon vanille extract
- 1 1/4 cup bloem
- 1/2 teaspoon baking soda
- 24 chocolade hartjes
Bereidingswijze :
- Mix in een kom de boter met de suiker licht en luchtig
- Mix eerst het ei dan de pindakaas en als laatste de vanille extract door het mengsel heen tot alles goed gemengd is.Voeg het volgende ingrediënt pas toe als het vorige ingrediënt goed is opgenomen
- Meng in een andere kom de bloem met de baking soda door elkaar
- Voeg in 2 delen het bloem mengsel toe en mix alles door elkaar tot alles net gemengd is
- Zet de kom met het deeg voor minimaal voor 30 minuten in de koelkast hierdoor kan je straks makkelijker balletjes rollen
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Maak van het deeg balletjes van 30 gram
- Plaats de balletjes op de bakplaat en druk ze iets platter
- Bak de koekjes tussen de 8 en 9 minuten in de voorverwarmde oven. Het lijkt of de koekjes niet goed gebakken zijn maar ze worden harder als ze afkoelen
- Druk de chocolade hartjes in de koekjes en plaats de bakplaat zo snel mogelijk in de koelkast zodat de chocolade niet teveel smelt
- Laat de koekjes minimaal 15 minuten in de koelkast staan zodat de chocolade en het koekje hard kunnen worden
De koekjes blijven 8-10 dagen vers in een luchtdichte pot
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Bron : Sally’s Bakingaddition
Geef een reactie