Appeltaart i love it maar eigelijk maak ik het veel te weinig soms geef ik mijn moeder een hint of ze appeltaart wil maken als we op de koffie komen. Een paar jaar geleden kregen wij van de opa & oma van Kevin een Pie Maker uit Australie. Ik maak met de Pie Maker vooral Meat Pies en soms Hawaiian melt pies. Al tijden loop ik met het idee in mijn hoofd er ook appeltaartjes mee te maken alleen kwam het er nooit van. Deze week maakte ik de beruchte Meat Pies volgens oma’s recept en omdat we van het weekend bezoek kreeg was 1&1 2 dus dook ik de keuken in en maakte deze leuke appeltaartje met de piemaker!
Kleine Appeltaartjes
Bereidingstijd : 30 – 45 minuten + 10 minuten in de Pie Maker
Ingredienten voor 15 kleine Appeltaartjes :
- 4 Goudrenetten of Jonacolds
- 150 gram rozijnen
- 1 eetlepel kaneel
- 100 gram basterdsuiker
- 1 citroen
- 30 plakjes roomboter bladerdeeg
Extra nodig :
- Pie Maker
- Evt. slagroom om erbij te serveren
Bereidingswijze :
- Zet de rozijnen in een bakje water om te wellen
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij de appels in kleine stukjes
- Laat de rozijnen uitlekken en dep ze droog
- Voeg de rozijnen toe aan de appelstukjes
- Breng het mengsel op smaak met de kaneel en de basterdsuiker
- Voeg de sap van een 1/2 citroen toe en meng alles door elkaar
- Lees hier hoe je de plakjes roomboter bladerdeeg op maat maakt (onderkant en deksel) en in de Pie Maker doet
- Plaats de onderkant van bladerdeeg in de piemaker
- Schep de vulling in de pie maker
- Plaats de deksel van het bladerdeeg bovenop
- Bak de appeltaartjes voor 10 minuten in de pie maker
- Eet de appeltaartjes direct uit de piemaker of laat ze volledig afkoelen op een rooster
- Serveer er evt. slagroom bij
Tip :
- Wil je de taartjes warm houden na het bakken plaats ze dan in een voorverwarmde oven van 80 graden
- De appeltaartjes kunnen goed ingevroren worden
- Verwarm de appeltaart opnieuw in de pie maker om het knapperig bladerdeeg te behouden
Opzoek naar een Pie Maker…..Je vind ze op Beslist.nl of Bol.com
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie