Heel vaak krijg ik de vraag Marina welke bakbenodigdheden gebruik je voor je recepten en vooral waar koop je ze. Nu leek het me leuk idee dit te gaan verwerken in een reeks van artikelen op Marina’s Bakery “Favoriete Bakbenodigdheden”. Er zijn verschillende (on)line winkels waar je bakbenodigdheden kunt koop, een van deze winkels is knives and tools waar je niet alleen messen kunt kopen maar ook bakvormen voor bijv. brood, schalen, pannen enz.
Brioche
Een van mijn favoriete zelfgemaakte brood is wel een sneetje Brioche wat wat mij betreft echt een verwenmomentje voor jezelf is. Geduld heb je wel nodig want Brioche maken duurt even maar je geduld word beloond met een heerlijk brood! Voor dit broodrecept maak ik gebruik van een gietijzeren bakvorm, een voorbeeld hiervan is de Champ Chef broodpan.
Créme Brûlée
Mijn favoriete dessert, in elk restaurant waar ik kom neem ik als toetje créme brûlée als het op de kaart staat. Ik kon het dan ook niet laten om dit thuis ook te maken en het is keer op keer een succes. Ik gebruik oven vaste schaaltjes die ook nog eens leuk zijn om het in te serveren zoals deze Le Creuset les Céramiques minicocotteset.
Brownie-Meringuetaart
Deze Brownie-Meringuetaart is nog eens een taart die je kan presenteren op een feestje, het lijkt een hoop werk naar eigelijk valt het best wel mee en als je ‘m proeft krijg je een glimlach op je gezicht. Wat in de keuken tijdens het bakken niet mag ontbreken is een goede spatel zoals de le creuset silicone pro spatel om tijdens het mixen de randen langs de kom schoon te maken en in dit geval het browniemengsel en de meringue vanuit de kom in vorm of spuitzak te doen.
Bruin Brood
Een old time favorite is toch wel het recept die ik gebruik voor homemade bruin brood. Heb je tijd en vind je het leuk om te bakken dan is zelf broodbakken super leuk om te doen! In het recept staat precies beschreven hoe het brood te vormen voor het perfecte resultaat. Niet onbelangrijk in dit verhaal is naast een goede bakvorm (zoals beschreven bij het recept voor brioche) een goed broodmes zoals de Eden Classic zodat je je brood na al de moeite die je hebt genomen om ‘m te bakken ook goed kunt snijden. Naast een broodmes heb ik ook nog andere favoriete messen die je hier kunt kopen, ik gebruik ze tijdens het bakken voor bijv. voor het snijden van chocolade en het snijden van taart.
Chocolade Tiramisu
Dessert daar is altijd plek voor toch, dit keer een no-bake variant namelijk de Chocolade Tiramisu. Chocolade, Oreo koekjes en een mascarpone slagroom tikt wat mij betreft alle boxen aan. Waar mijn kast vol mee staat zijn mooie schalen die ook multi functioneel zijn zoals bijv. deze Le Creuset ovenschaal, 26 cm die zowel in de oven en de vriezer kan en daarnaast ook nog eens mooi staat op tafel.
Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren en jullie vragen heb kunnen beantantwoorden in het eerste artikel van de reeks mijn favoriete bakbenodigdheden, heb je vragen stel ze gerust.
Samenwerking: knives en tools
Geef een reactie