Als ik iets in de afgelopen jaren lekkerder ben gaan vinden dan is het wel cheesecake, je kan zoveel kanten op met cheesecake en dat bewijst het boek “Cheesecake” van Sabine van Ohmyfoodness. Een puntje cheesecake bestellen is 1 maar een eigen cheesecake maken is heel iets anders en wat mij betreft veel leuker! Iedereen kent de standaard New York Cheesecake maar van een no-bake snickers cheesecake zoals de cover van het boek of een baked Triple chocolate-cheesecake loopt het water je toch in de mond. Ik besloot voor jullie mijn favoriete cheesecake uit het boek te maken de M&M’S Cookie-Cheesecake. Deze cheesecake is gemaakt met roomboterspritsen, pindakaas, chocolade en M&M’S do i need to say more…. Onder het recept vertel ik jullie meer over het boek, want geloof me deze wil je hebben als de net als mij dol bent op cheesecakes.
M&M’S Cookie-Cheesecake + Review Cheesecake
8 – 10 stukjes Cheesecake
Bereiding : 30 – 40 minuten
Oventijd : 75 minuten
In de koelkast : 1 nacht om op te stijven + 1 uur voor de ganache
Ingrediënten :
Bodem :
- 200 gram roomboterspritsen
- 75 gram ongezouten boter
Cheesecakebeslag :
- 600 gram roomkaas, philadephia
- 125 gram fijne kristalsuiker
- 3 eieren + 1 eidooier
- 1 eetlepel bloem
- 2 eetlepels romige pindakaas
- 75 gram créme Fraîche
- 1 theelepel vanille extract
- 5 roomboterspritsen
- 200 gram M&M’S
Pindakaasganache :
- 200 ml slagroom
- 50 gram romige pindakaas
- 1 theelepel vanille extract
- 225 gram melkchocolade
Extra nodig :
- Springvorm van 20 cm
- Bakpapier
- Evt. een foodprocessor
- Keukenmachine of handmixer
- Extra roomboterspritsen en M&M’S
Bereidingswijze :
Dag 1 :
Verwarm de oven voor op 150 graden en zet een schaal met voldoende water onderin de oven. Bekleed de hele vorm met bakpapier.
Verkruimel de roomboterspritsen, ik gebruikte hiervoor een foodprocessor. Smelt de roomboter en schenk de boter bij de verkruimelde roomboterspritsen. Meng alles goed door elkaar en verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm. Gebruik de achterkant van een lepel om de bodem goed aan te drukken.
Doe de roomkaas in een kom en klop deze luchtig. Voeg de suiker toe en meng alles goed door elkaar. Voeg 1 voor 1 de eieren toe, voeg het volgde ei pas toe als het vorige ei volledig opgenomen is. Voeg als laatste de eidooier toe en meng alles goed door elkaar.
Voeg de bloem, de pindakaas, de créme Fraîche en het vanille extract toe en meng alles door elkaar totdat je een klontvrij cheesecake beslag hebt. Breek de roomboterspritsen in grove stukken en spatel deze door het cheesecake beslag heen. Voeg als laatste M&M’S toe en meng het geheel goed door elkaar.
Schenk het cheesecake beslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Schuif de springvorm in het midden van de voorverwarmde oven (boven het waterbad) en bak de cheesecake in 75 minuten gaar. Laat de cheesecake nog 1 uur in de oven staan met de deur van de oven open. Laat de cheesecae daarna volledig afkoelen op de aanrecht. Zet de afgekoelde cheesecake 1 nacht in de koelkast om op te stijven.
Dag 2 :
Maak de pindakaasganache, doe de slagroom, de pindakaas, het vanille extract in een pan en verwarm het tot tegen het kookpunt aan. Haal de pan van het vuur, voeg de chocolade toe en blijf roeren totdat de chocolade gesmolten is en alles goed vermengd is. Laat de pindakaasganache iet afkoelen. Haal de cheesecake uit de springvorm en schenk de pindakaasganache over de cheesecake heen (je houd nog ganache over). Zet de cheesecake nogmaals 1 uur in de koelkast om op te stijven. Garneer de cheesecake vlakvoor het serveren met verkruimelde roomboterspritsen en M&M’s
Review Cheesecake
Dit boek is een must have voor alle cheesecake liefhebbers die houden van bakken. Wat kan je verwachten van het boek Cheesecake :
- 50 recepten verdeeld over 6 verschillende hoofdstukken
- De verschillende hoofdstukken heten : double trouble, met een huppelt, chocolade- & koekjesdieet, fris & fruitig, no-bake & effe wat anders
- Voorin vind je een basis recept voor een baked cheesecake en een no-bake cheesecake
- Extra toegevoegd zijn de recepten voor de toppings & sauzen
Een kleine sneak preview welke recepten je kunt verwachten : Tiramisu cheesecake, Mojito cheesecake, de ultieme oreo cheesecake, witte chocolade passievrucht cheesecake, kinderchocolade cheesecake en créme brûlée cheesecakebars
Titel :
Cheesecake
Auteur :
Sabine Koning
Uitgeverij :
NwA’DAM
Nieuwsgierig geworden na het lezen van deze review,
Het boek Cheesecake is te koop
bij o.a Bol.com en de lokale boekhandel voor € 20,–
Heb je deze M&M’S Cookie-Cheesecake ook gemaakt, deel je foto’s via Instagram of Facebook met de #Marinasbakerynl of tag @marinasbakery in je bericht dit vind ik echt
heel leuk om te zien!
Meer bakinspiratie vind je onder het kopje recepten op de homepage!
Voor een kijkje achter de schermen volg Marina’s Bakery op Instagram
Deze review bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd
De review bevat mijn eerlijke mening, lees mijn disclaimer
Geef een reactie