In Mei t/m Oktober ben ik gek op bramen, het liefst pluk ik ze langs de weg en maak er bramensap van. Het geluk wat ik heb is dat mijn Oom een eigen moestuin heeft waar hij groente en fruit verbouwd en waar ook in grote getalen bramen bramen groeien want ja voor bramensap heb je toch wel veel bramen nodig. Het aanmaken van bramensap is heel makkelijk en zo lekker, het het liefst eet ik het met zelfgemaakte hangop.
Het aanmaken van Bramensap
Bereidingstijd : 10 – 15 minuten
Ingrediënten :
- 250 ml bramensap
- 16 gram custard
- 16 gram suiker
Bereidingswijze :
- Meng de curtard met de suiker en 3 eetlepels bramensap
- Verwarm de rest van de bramensap in een pannetje
- Voeg als de bramensap het kookpunt bereikt de aangemaakte custard toe
- Laat onder regelmatig roeren de bramensap 3 minuten koken
- Pureer de bramensap voor een mooie egaal resultaat
- Roer tijdens het afkoelen regelmatig, door de custard dikt de bramensap in tijdens het afkoelen
De Bramen :
Bramen zijn familie van de aardbei, de zachtzoete vruchten met een kenmerkend aroma bestaan uit talrijke zogenoemde deelvruchtjes. Het vruchtvlees is zoet en sappig. Bramen zijn eerst groen, kleuren daarna rood en op het laatst nemen ze die mooie donkere blauwzwarte kleur aan die ze ook in de winkel hebben. Bramen zijn opgebouwd uit talrijke bolletjes, zogenaamde deelvruchtjes. Ze zitten vol mineralen en zijn zoet van zichzelf. Bij bramen geldt: hoe groter, hoe lekkerder.
Waar op te letten bij het kopen van bramen :
Bramen moeten bij aankoop gaaf zijn, zonder kneuzingen. De vruchten komen vooral verpakt in bakjes in de handel. Ze zijn erg kwetsbaar en gevoelig voor schimmel. Bramen zijn 1 tot 2 dagen in de koelkast houdbaar.
Schoonmaken van de bramen :
Je kunt bramen het beste snel wassen in koud water. Niet onder stromend water, dat kan kneuzingen veroorzaken. Door het snel te doen, voorkom je aroma- en sapverlies. Pas na het wassen verwijder je de kroontjes en steeltjes.
Wanneer zijn bramen verkrijgbaar :
De Nederlandse bramen zijn verkrijgbaar van mei t/m oktober. Van januari t/m april en in november en december worden ze ook geimporteerd vanuit Mexico, Spanje en Portugal.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie