Bakken in mijn op dit moment vrij weinige vrije tijd zonder kids vind ik het leukste om te doen en al tijden ligt Saakje’s Zoete Bakboek mij aan te kijken. Ik blijf eigelijk altijd bij mijn eerste keus en na het zien van haar recept voor een Brownie-Meringuetaart was ik verkocht want zeg nou zelf wie kan er nee zeggen tegen een brownie, meringue, slagroom & aardbeien ik in ieder geval niet. Het leuke van dit recept is dat het punt 1. weinig ingrediënten heeft en punt 2. ook nog eens niet heel moeilijk is om te maken. Ga jij je familie of vrienden ook verrassen met een stukje van deze heerlijke Brownie-Meringuetaart? Hier in huize Prins viel die heel erg in de smaak en 1 ding weet ik zeker dit taartje ga ik zeker vaker maken! Voor Bakliefhebbers die net als mij een zwak voor bakboeken…..De review van Saakje’s Bakboek komt volgende week online!
Brownie-Meringuetaart
Ingrediënten :
Brownie :
- 115 gram ongezouten roomboter
- 115 gram pure chocolade, >70 % cacao
- 110 gram fijne kristalsuiker
- 2 eidooiers, large eieren
- 140 gram bloem
- 2 eetlepels cacao
- 75 gram witte chocolade, in kleine stukjes
Meringue :
- 2 eiwitten, large eieren
- Snufje zout
- 75 gram fijne kristalsuiker
- 50 gram poedersuiker, gezeefd
Bovenop :
- 100 ml slagroom
- 250 gram aardbeien of ander fruit naar keuze
- Kleine stukjes witte chocolade
- Verse munt
Extra nodig :
- Springvorm van 18 cm (te koop bij o.a. de Albert Heijn)
- Bakpapier
- Handmixer of keukenmachine
- Spatel
- Spuitzak waarvan je de punt kunt afknippen of een spuitzak met een groot rond spuitmondje
Bereidingswijze :
- Vet de springvorm goed in en bekleed de bodem met bakpapier
- Verwarm de oven voor op 175 graden en schuif er een rooster in iets onder het midden
- Smelt de roomboter en de chocolade au bain marie of in een steelpannetje. Als je de roomboter en de chocolade in een steelpannetje laat smelten zet het vuur dan uit als het mengsel voor de helft gesmolten is, dit voorkomt dat de chocolade gaat verbranden
- Doe de kristalsuiker en de 2 dooiers in een kom en mix totdat er een licht en romig mengsel ontstaat
- Voeg de bloem, de cacao het chocolade chocolade mengsel hier aan toe en spatel het goed door elkaar
- Voeg als laatste de kleine stukjes witte chocolade toe en spatel dit door het beslag heen. Ik ben dit vergeten maar het maakt de brownie er niet minder lekker van
- Verdeel het beslag over de voorbereide bakvorm, ik gebruik hiervoor de achterkant van een lepel. De achterkant van de lepel kan je dan ook direct gebruiken om de bovenkant glad mee te maken
- Zet de bakvorm op het rooster in de voorverwarmde oven en bak de brownie voor 15 minuten
- Meringue maken : Zorg dat de kom en mixer schoon en vet vrij zijn!
- Doe de eiwitten met een snufje zout in een kom en mix totdat het eerste witte schuim zichtbaar is. Voeg daarna tijdens het mixen lepel voor lepel de suiker toe. Het is klaar als je een mooi wit en glanzend schuim hebt. Het schuim is goed als je de kom op zijn kop kan houden zonder dat het eruit valt. Tip : Proef een beetje van het schuim, als je nog suikerkristallen proeft mix dan nog even door.
- Voeg de gezeefde poedersuiker toe en spatel dit er rustig doorheen
- Schep het schuim in een spuitzak waar je de punt vanaf kunt knippen of gebruik een spuitzak met een groot rond spuitmondje
- Haal de brownie uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 150 graden
- Spuiten toefjes schuim op de brownie, zorg dat de bovenkant van de brownie helemaal bedekt is met toefjes schuim
- Zet de bakvorm terug op het rooster in de oven en bak de bak de brownie nogmaals voor 30 minuten
- Haal de bakvorm uit de oven en laat de taart helemaal afkoelen in de vorm
- Doe de slagroom in een kom en klop deze goed stijf
- Maak de aardbeien schoon, en snijd een kwart van de aardbeien in plakjes
- Roer de aardbeienplakjes door de slagroom heen verdeel dit over de Brownie-Meringuetaart
- Versier de taart met de rest van de aardbeien, wat kleine stukjes witte chocolade en paar takjes munt
>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin,
Instagram (username Marinasbakerynl)
of op Snap Chat (username Marinasbakery) hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Bron : Saakje’s Zoete Bakboek
Riny Visser zegt
Hallo Marina,
Dankjewel dat je het recept van de brownie doorgaf uit het bakboek van Saakjevisser.
Ik wil de taart glutenvrij gaan maken.
Ben benieuwd of de merinque hard wordt in de oven na het bakken. Op de foto zie ik een soort bolletjes. Klopt dat? Is het dan wel lekker om er nog slagroom over te doen?
(En oppassen om rauw eiwit te proeven Brrrr).
Fijne zondag, groetjes van Riny
Saakje | het bakmeisje zegt
Hi Riny,
De meringue blijft een beetje zacht van binnen, maar is wel gaar hoor. En die bolletjes meringue komen door de manier van opspuiten. En het is superlekker met de slagroom, zeker niet overslaan!
Ik ben benieuwd hoe je ‘m glutenvrij weet je maken.
Succes!
groetjes saakje
Marina zegt
Hoi Riny,
Wat leuk dat je ‘m glutenvrij wilt gaan maken, ben erg benieuwd.
Wat Saakje al zei de Meringue is wel gaar, ja het zijn bolletje en omdat
ze een hebben een dun laagje hebben is de slagoom eroverheen verdelen
geen probleem.
Veel bakplezier!
Lianne zegt
Wajoooo, dat ziet er goed uit! Hele gave foto’s heb je er ook van gemaakt Marina!
Marina zegt
Thx Lianne!
Rianne zegt
Hoi! Ik wil vandaag graag de taart maken vandaag en zaterdag serveren? Kan dit? Een dag vtv maken? En dan in de koelkast of buiten de koelkast bewaren?
Marina zegt
Hoi Rianne,
Sorry voor de late reactie, ik zou het niet aanraden de taart een dag van te voren te maken. Hoe is de taart geworden?
Groetjes,
Marina