Ja het is weer rabarbertijd, elke jaar is mijn streven 1 recept te maken met rabarber erin dit jaar is mijn keus gevallen op de rabarber crumble cake van Annabel Langbein. Een tijdje geleden kwam ik bij toeval op haar site terecht en zag allerlei lekkere recepten die ik wel zou willen uitproberen waaronder deze rabarber crumble cake. Tijdens een bezoekje aan voorschoten vertelde mijn oom dat hij weer rabarber had van de tuin waarop mijn vraag natuurlijk was heb je een paar stengels rabarber voor mij. Ik maakte deze cake de dag voordat we naar mijn ouders toegingen zodat iedereen inclusief mijn oom konden smullen van deze rabarber crumble cake!
Rabarber Crumble Cake
Bereidingstijd : 30 -45 minuten + 55 – 60 minuten oventijd
Ingrediënten voor de cake :
- 140 gram boter, zacht
- 1 cup suiker
- 2 eieren, kamertemperatuur
- 1 teaspoon vanille extract
- 3/4 cup volle yoghurt
- 2 cups bloem
- 3 teaspoons bakpoeder
- 1/2 teaspoon baking soda
- 190 gram rabarber (+/- 3 stengels), dun gesneden
Ingrediënten voor de crumble topping :
- 1/2 cup bruine suiker
- 1/2 cup geschaafde amandelen
- 4 tablespoons bloem
- 1 teaspoon kaneel
- 60 gram boter, gesmolten
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Vet een 25 cm springvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier
- Klop in een kom de boter samen met de suiker tot deze romig en licht van kleur is
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe en meng alles goed door elkaar
- Voeg de vanille extract en de volle yoghurt toe en meng alles goed door elkaar
- Zeef boven een aparte kom de bloem, de bakpoeder en de baking soda en roer dit met een lepel door elkaar
- Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en meng dit door elkaar tot alles net gemengd is
- Schenk/schep het mengsel in de springvorm en verdeel de rabarber eroverheen
- Combineer de ingrediënten voor de cumble met je handen door elkaar zodat er een kruimelig mengsel ontstaat
- Verdeel de cumble over de cake
- Bak de cake voor 55-60 minuten in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als deze goudbruin van kleur is en een sateprikker in het midden geprikt er schoon uitkomt
- Laat de cake 15 minuten afkoelen in de vorm voordat je hem uit de vorm te haalt en laat de cake volledig afkoelen voordat je hem aansnijdt
- Bestrooi de cake voor het serveren met poedersuiker
- Serveer er evt. nog een toef slagroom bij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Bron : Annabel-langbein.com
u spreekt in het recept van cup en teampoon en tablespoon wat is dat