Het was moeilijk kiezen uit de recepten die ik maakte in 2016 maar natuurlijk heb ik ook mijn favoriete recepten, recepten die ik zeker nog keer ga maken of al een meerdere keren gemaakt heb. Ook zijn het de favoriete recepten van mijn familie en vrienden die ze als ze het de 1e keer geproefd hebben zeggen deze mag je nog wel een keer maken of als ze op visite komen wil je die lekkere taart/of dat lekkere toetje weer voor me maken. Ik word eigelijk blij van alles wat ik maak, “op één been kan je niet staan” dus ga altijd terug voor een 2e portie haha. Ook vind het ik het heerlijk om door de recepten index te scrollen en dan willekeurig iets te kiezen om nog een keer te maken.
Mijn favoriete recepten van 2016
Deze leuke taart maakte ik toen ik wist dat ik zwanger was van een meisje. Kort daarna maakte ik ‘m in het roze voor mijn nichtje, ongeveer 2 maanden na de geboorte van Fenna kreeg ze ook een dochtertje. Van de week heeft mijn vriendinnetje gehoord of ze een zoontje of een dochtertje krijgt, nog even geduld voor mij….Ben heel benieuwd of ik ‘m ik het roze of in het blauw moet maken….
Monchoutaart is favoriet bij ons thuis en volgens de site bij jullie ook, de monchoutaart in glaasjes is het meest bezochte recept van 2016. Het leek me leuk een variatie te maken op de monchoutaart, een dipping monchou. Deze Dipping Monchou is heel makkelijk om te maken en staat ook nog eens binnen 15 minuten op tafel, ideaal als je onverwachts visite krijgt. Ik maakte deze dipping monchou al meerdere malen en ik weet zeker dat die nog vaker bij ons op tafel komt.
Salted Chocolate Dulce de Leche Taart
Deze taart stond al lang op mijn to-bake lijstje, direct toen ik het eerste hapje nam was ik verkocht. Niet voor niets is de reep Melk/karamel/Zeezout van Tony’s Chocolonely mijn favoriete smaak. Deze taart maakte ik ook voor de Taartenbakwedstrijd van de Hema, jammer genoeg is deze taart het niet geworden maar dan kan de pret niet drukken. Ik ga deze taart zeker weten binnenkort weer maken!
Toen ik voor het eerst door Saakje’s Zoete Bakboek bladerde wist ik zeker deze taart moet ik maken. De combinatie van Brownie, meringue, slagroom en aardbeien is perfect! Mocht de aardbeien niet in seizoen zijn, dan is deze taart ook heerlijk met ander seizoensfruit. Komende z0mer staat deze taart zeker weten weer op de planning!
Tony’s Chocolonely Karamel Zeezout Chocolademousse
Deze Tony’s Chocolonely Karamel Zeezout Chocolademousse is mijn favoriete toetjes geworden, Tony Chocolonely fans opgelet : met maar 4 ingrediënten maak je ook binnen no-time je eigen Tony’s Chocolademousse!
>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin,
Instagram (username Marinasbakerynl)
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
Heb je iets gebakken van mijn blog…….
Deel je foto’s via Facebook, Twitter of Instagram
tag mij (@marinasbakery) in je bericht (twitter)
of # of @marinasbakerynl (Facebook & instagram)
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie