Muffins i love them, de vanille of de chocolade variant het maakt mij niet uit het het liefst eet ik ze met stukjes chocolade of vers fruit erin. Het idee om er kleine snickers in te verwerken bleek achteraf niet eens zo gek idee, ze zijn wel niet zo mooi om te zien maar oh wat smaken ze ze lekker. Ze zijn ook nog eens heel makkelijk om te maken het enigste wat je nodigt hebt zijn 3 kommen, 2 voor de natte en 1 voor de droge ingrediënten, een cupcaketray en papieren cupcakevormpjes. Je mengt alle ingrediënten snel door elkaar zonder al te veel te roeren, klontjes in het beslag zijn niet erg. Het resultaat prachtig gerezen muffins die heerlijk zacht zijn van binnen. Ideaal om te maken met kinderen op een regenachtige dag want ja die dagen zitter er jammer genoeg weer aan te komen!
Snicker Muffins
Bereidingstijd : 30 – 45 minuten + 12 – 15 minuten oventijd
Ingrediënten voor 6 grote of 12 kleine muffins :
- 100 gram boter, op kamertemperatuur
- 200 ml melk
- Rasp van 1 citroen
- 2 eieren, large
- 125 gram kristalsuiker
- 1 theelepel vanillesuiker
- 250 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- Mespuntje zout
- 2 zakjes mini-snickers
Extra nodig :
- 3 kommen
- 1 cupcaketray
- Papieren cupcakevormpjes
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 175 graden hetelucht voor de grote muffins en op 200 graden hetelucht voor kleine muffins
- Bekleed de cupcaketray met de papieren cupcakevormpjes
- Smelt de boter in de magnetron en roer hier de melk en de citroenrasp doorheen
- Klop in een kom de eieren met de kristalsuiker en de vanillesuiker licht en luchtig
- Roer het botermengsel door het ei/suiker mengsel
- Zeef boven een de bloem, het bakpoeder en het zout en roer dit door elkaar
- Meng met een spatel voorzichtig het boter-ei mengsel door het bloem mengsel tot alles net gemengd is
- Vul de papieren cupcakevormpjes voor 2/3 met het beslag, gebruik hiervoor bij voorkeur een ijsknijper dit werkt makkelijk
- Steek een paar mini-snickers in elke muffin
- Schuif de cupcaketray in het midden van de voorverwarmde oven en bak de grote muffins voor 20 – 22 minuten en de kleine muffins voor 12 – 15 minuten. Test of de muffins klaar zijn door met een satepirikker in het midden te prikken komt deze er schoon uit dan zijn ze klaar
- Laat ze 10 minuten afkoelen in de cupcaketray en laat ze vervolgens volledig afkoelen op een rooster
Tip : Probeer ook de bosbessen variant door de mini snickers te vervangen door bosbessen, laagje beslag laagje bosbessen totdat de het papieren cupcakevormpje voor 2/3 gevuld is
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie