Hello No Bake Tony’s Chocolonely Karamel Zeezout Taart! Toen de 3 nieuwe no bake mixen van Dr. Oetker op de deurmat vielen en en ik de no bake chocolade taart zag popte direct dit idee in mijn hoofd, waarom gewone chocolade gebruiken als je ook je favoriete chocolade kan gebruiken in mijn geval natuurlijk de Tony’s Chocolonely Karamel Zeezout. Zo makkelijk om te maken en zo lekker, door er een chocoladereep bovenop te zetten maak je er gelijk een taart van die je absoluut op tafel kunt zetten!
No Bake Tony’s Chocolonely Karamel Zeezout Taart
Bereiding : 30 minuten + 2.5 uur in de koelkast om te stijven
Decoratie : 5 minuten
Ingrediënten :
- 1 doos No Bake Chocoladetaart
- 160 gram ongezouten roomboter
- 200 gram Tony’s Chocolonely Karamel Zeezout of natuurlijk je eigen favoriete chocolade
- 250 ml slagroom
- 100 ml water, koud
Extra nodig :
- Springvorm, 24 cm
- Bakpapier
- Keukenmachine of Handmixer
- Evt. 1 reep Tony’s Chocolonely Karamel Zeezout
Bereidingswijze :
Bodem :
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Smelt 60 gram ongezouten roomboter, voeg het zakje kruimelbodemmix toe en meng alles goed door elkaar. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de springvorm en druk het koekmengsel goed aan met de achterkant van een lepel. Zet de springvorm voor 10 minuten in de koelkast
Vulling :
Breek de chocolade in kleine stukjes en smelt de 100 gram ongezouten roomboter. Voeg de chocolade aan de gesmolten roomboter toe en blijf roeren totdat de chocolade volledig gesmolten is. Doe de taartmix in een kom, voeg hier het koude water en het chocolade botermengsel aan toe en meng alles goed door elkaar. Mix het mengsel op de hoogste snelheid 1 minuut door elkaar, het resultaat is een glad chocolademengsel. Voeg de slagroom toe en mix het mengsel op de hoogste snelheid 2 minuten door elkaar, het resultaat is een luchtig chocolademengsel. Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel het chocolademengsel over de bodem heen. Zet de springvorm terug in de koelkast voor minimaal 2.5 uur om op te stijven, ik liet de springvorm de hele nacht in de koelkast staan. Snijd de taart met een scherp mes los van de rand van de springvorm en verwijder voorzichtig de ring van de springvorm.
Decoratie :
Decoreer de taart evt. met een reep Tony’s Chocolonely karamel zeezout, door een stuk chocolade achter de reep te zetten blijft de reep goed recht op de taart staan.
Tips :
- Spoel het mes met warm water af voordat je de taart aansnijdt hierdoor gaat het makkelijker en krijg je mooiere puntjes
- Bewaar de taart in de koelkast
Heb je dit deze No Bake Tony’s Chocolonely Karamel Zeezout Taart gemaakt deel je foto’s via Instagram of Facebook met de #Marinasbakerynl of tag mij in je bericht dit vind ik echt heel leuk om te zien!
Meer bakinspiratie vind je onder het kopje recepten op de homepage!
Voor een kijkje achter de schermen volg Marina’s Bakery op Instagram
Jasmine zegt
Wat ziet dat er heerlijk smeuïg uit! Dr. Oetker heeft nu ook no bake – wat gaaf – ik heb ze nog niet gezien maar ben wel benieuwd.