In de eerste aflevering van Nigellisima zag ik deze Nutella Cheesecake en gelijk was ik verkocht, deze moest ik gewoon maken. Toen ik een hap van deze cheesecake had geproefd wist ik gelijk dit is vanaf nu een een van mijn favoriete cheesecakes! Mijn verslaving voor Nutella is geen geheim meer, geef mij een pot nutella en ik lepel hem leeg. Deze Nutella cheesecake is heel makkelijk om te maken, hij staat langer in de koelkast dan dat je bezig bent om ‘m te maken. 1 tip : don’t count the calories!
Nutella Cheesecake
Bereidingstijd : 45 – 60 minuten + minimaal 4 uur in de koelkast
Ingrediënten :
- 250 gram tarwebiscuits
- 75 gram ongezouten roomboter, kamertemperatuur
- 400 gram nutella, kamertemperatuur
- 100 gram hazelnoten, geroosterd en fijn gehakt
- 500 gram roomkaas, kamertemperatuur (MonChou, zilverere verpakking)
- 60 gram poedersuiker
Extra nodig :
- Springvorm, 23 cm
- Bakpapier
- Foodprocessor
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Roosteren van de hazelnoten : Verdeel de hazelnoten op een met bakpapier bekleedde bakplaat, schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en rooster de hazelnoten voor ongeveer 10 minuten (als de hazelnoten bruin worden zijn ze klaar)
- Maal de hazelnoten fijn in een foodprocessor
- Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier, vet de vorm verder niet in
- Breek de tarwebiscuits in stukjes en doe ze in de kom van de foodprocessor
- Voeg de boter en 1 eetlepel van de nutella toe
- Zet de foodprocessor aan en laat de machine draaien totdat het mengsel begint te klonteren
- Voeg 25 gram grof gehakte hazelnoten toe en laat de machine nogmaals draaien totdat er een zanderig mengels ontstaat
- Vul de bodem springvorm en gebruik de achterkant van een lepel om kruimels goed aan te drukken
- Zet de bodem minimaal 15 minuten in de koelkast om hard te worden
- Meng de roomkaas en de poedersuiker door elkaar totdat er glad mengsel ontstaat
- Voeg de resterende nutella toe en meng het geheel door elkaar tot het net gemengd is
- Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel het nutella mengsel over de bodem
- Verdeel de resterende 75 gram hazelnoten over de bovenkant van de Cheesecake
- Zet de Cheesecake voor minimaal 4 uur in de koelkast
- De cheesecake is het lekkerste als je ‘m serveer als hij net uit de koelkast komt
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
plasterers bristol zegt
mm this sounds super delicious. Thanks for sharing this.
Simon