Ik begin 2018 goed met deze makkelijke en heerlijke Snickerstaart! Goede voornemens op foodgebied heb ik niet, ik als zoetekauw kan me er simpel weg niet aan houden. Mijn motto is Genieten en daar hoort natuurlijk op zijn tijd iets lekkers bij zoals bijv. deze snickerstaart! Voor deze taart heb je maar 6 ingrediënten nodig, easy does it! Deze Snickerstaart is een blijvertje en als je ‘m geproefd heb begrijp je waarom! Ik kan alleen maar zeggen spring de keuken in en maak ‘m je krijgt er geen spijt van!
Ingrediënten Snickerstaart
Voorbereiding: 30 minuten | Bereiding: 55- 60 minuten | Decoratie: 15 minuten
Een 20 cm taart voor 8 – 10 personen
Cake :
- 1/2 zak mini snickers
- 4 eieren, large
- 225 gram witte basterdsuiker
- 200 gram ongezouten roomboter + 30 gram voor de topping
- 250 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
- Snufje zout
Extra nodig :
- 20 cm springvorm
- Bakpapier
- Keukenmachine of handmixer
- spatel
Afwerking & Decoratie :
- 1/2 zak mini snickers
- Extra mini snickers + 1 zak snickers bites
Bereidingswijze :
Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet de springvorm goed in bekleed de bodem met bakpapier. Snijd de helft van mini snickers in elk 6 kleine stukjes
Doe de eieren in een kom en kluts deze. Voeg de suiker toe en mix/meng alles goed door elkaar. Smelt de 200 gram ongezouten roomboter in een pannetje of in de magnetron, giet de gesmolten roomboter bij het eier-suikermengsel en mix/meng alles goed door elkaar. Voeg het gezeefde zelfrijzend bakmeel en het zout toe en meng alles met een spatel voorzichtig door elkaar. Spatel voorzichtig de kleine stukjes snickers door het beslag heen. Tip : Doe dit rustig anders gaat er teveel lucht uit het beslag en krijg je een taaie taart
Schenk het beslag in de voorbereiden springvorm, zet de springvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de taart in 55 – 60 minuten gaar. De taart is gaar als een satéprikker geprikt in het midden er schoon uitkomt. Haal de springvorm uit de oven en laat de taart volledig afkoelen in de springvorm.
Decoratie :
Snijd de rest van de mini snickers in kleine stukjes en verwarm deze samen met de 30 gram ongezouten roomboter au bain marie. Roer regelmatig totdat je een bruine saus vol met pinda’s hebt.
Haal de taart uit de springvorm en besmeer de taart met de snickers-topping. Tip : doe dit snel de snickers- topping word vrij snel harder en daardoor moeilijker smeerbaar. Net dat beetje extra…. verdeel net als mij nog extra mini snickers en snickers bits over de de bovenkant van de taart!
Heb je dit deze Snickerstaart gemaakt deel je foto’s via Instagram of Facebook met de #Marinasbakerynl of tag mij in je bericht dit vind ik echt heel leuk om te zien!
Meer Bakinspiratie vind je onder het kopje recepten op de homepage!
Voor een kijkje achter de schermen volg Marina’s Bakery op Instagram
Bron : Chickslovesfood het 5 or less -kookboek
Geef een reactie