Afgelopen Augustus voordat alle hectiek begon ontving ik van Koopmans de mix voor Havermout Appeltaart en de dag erna schoof ik ‘m gelijk de oven in. Ik als appeltaart liefhebber was wel nieuwsgierig naar deze variant, hier in huis maak ik regelmatig Mama’s Appeltaart maar als ik in Rotterdam ben eet ik ook graag een punt van de welbekende Dudok Appelaart. Binnen no-time begon het huis heerlijk te ruiken en tijdens de koffie genoten we van allemaal van een lekker stukje appeltaart.
Havermout Appeltaart van Koopmans
Ingrediënten :
- 1 pak Koopmans Havermout Appeltaart
- 75 gram rozijnen
- 1 ei, large
- 150 gram ongezouten roomboter, kamertemperatuur
- 1 kg (+/- 6) appels, ik gebruikte Jonagold appels
- 1 eetlepel suiker of meer naar smaak
- 2 – 3 eetlepels kaneel
Extra nodig :
- Springvorm van 24 cm
- Extra ongezouten roomboter
- Handmixer of keukenmachine
- Spatel
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Vet de springvorm in met roomboter
- Wel de rozijnen voor +/- 15 minuten in lauwwarm water, giet ze af en dep ze droog
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine blokjes
- Doe de appelblokjes in een schaal
- Voeg 1 eetlepel van de mix toe aan de appelblokjes en meng dit met een spatel door elkaar
- Klop het ei los in een kommetje
- Doe de boter in een kom en klop deze kort door
- Voeg 1/3 van het ei toe aan de boter
- Voeg de rest van de mix toe aan het botermengsel en meng dit door elkaar tot er een grof kruimelig deeg ontstaat (voeg bij een fijn kruimelig deeg nog een extra eetlepel ei toe)
- Voeg de rozijnen, de suiker, de kaneel en de rest van het losgeklopte ei toe aan de appelblokjes en meng dit met een spatel door elkaar
- Verdeel 1/3 van het kruimeldeeg over de bodem van de springvorm en druk dit met de achterkant van een lepel goed aan
- Bedek met 1/3 van het kruimeldeeg de zijkant van de springvorm (3 – 4 cm hoog)
- Verdeel het appelmengsel over de springvorm en druk dit goed aan
- Verdeel de rest van het kruimeldeeg over het appelmengsel
- Schuif de springvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de appeltaart in 55-60 minuten goudbruin en gaar
- Laat de appeltaart minimaal 1 uur afkoelen in de vorm voordat je de springvorm verwijderd
Conclusie :
Wij vonden de Havermout Appeltaart verrassend lekker, wat ons betref mag de korst wel wat dikker zijn en mogen er meer kruimels bovenop zitten waardoor je nog meer dat lekkere crunchy effect hebt. Normaal doe ik altijd meer suiker en kaneel bij de appels maar zelfs zonder meer suiker en kaneel vond ik ‘m lekker.
De Havermout Appeltaart van Koopmans is voor € 1,49 te koop bij verschillende supermarkten.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Deze review bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd, lees mijn disclaimer
Geef een reactie