Review : Bake My Day
Bakken is Booming en na Heel Holland Bakt op Nederland 1 kwam Net5 dit voorjaar met het programma “Bake My Day” In Bake My day gingen 5 weken lang elke week 6 fanatieke amateur bakkers onderleiding van Hidde de Brabander (eigenaar van patisserielabel dreams of magnolia) en Vicky Littlejohn (mede-oprichtster en directeur van het Bakery Institute) de strijd met elkaar aan om de Beste Amateurbanketchef van Nederland te worden. In de alles beslissende finaleweek namen de 5 beste deelnemers + 1 wildcard het tegen elkaar op en zag heel bak liefhebbend Nederland dat Marisca Hage-Sjerp zich de 1e Beste Amateurbanketchef van Nederland mocht noemen. Lees hier mijn verslag van de Kick-Off Party van Bake My Day!
Marisca Hage-Sjerp mag zich niet alleen de beste amateurbanketchef van Nederland noemen maar heeft nu ook haar eigen bakboek, dit boek is voor haar zoals ze zegt “de kers op de taart”. In dit boek vind je de lekkerste taartrecepten uit Bake My Day maar ook haar persoonlijke favorieten! Het advies wat ze meegeeft is blijf rustig en blijf proeven!
Het boek bestaat uit 6 hoofstukken :
Hoofdstuk 1: Technieken
In dit hoofdstuk worden technieken besproken o.a het werken met deeg, karamel maken en eiwit stijfkoppen, technieken waarover mensen graag lezen. Ook vind je in dit hoofdstuk stap voor stap foto’s voor het maken van de marsepeinen roosjes a la Marisca
Hoofdstuk 2 : Klassiekers
In dit hoofdstuk vind je o.a. recepten voor een rodevruchtenvlaai, een Franse Appeltaart en een Mokka schuimtaart. In dit hoofdstuk had ik eerlijk gezegt meer echt klassiekers verwacht al ziet die sticky toffee cake er echt heerlijk uit!
Hoofdstuk 3 : Lekker en niet te moeilijk
In dit hoofstuk vind je o.a recepten voor Rachel Khoo’s Tarte au fromage blanc, een Tarte Tatin en een zomers fruittaartje. Lekker en simpel komt niet overeen met alle recepten die in dit hoofdstuk staan zoals bijv. de chocoladerouleau met frambozen die zelfs voor een gevorderde bakker een uitdaging zou zijn om te maken
Hoofdstuk 4 : Klein maar fijn
Klein maar fijn is een hoofdstuk die in mijn straatje ligt de recepten spreken mij dan ook erg aan je vind er o.a recepten voor petitfours met bosvruchten, citroen-meringuecupcakes en chocoladetaartjes met karamel en zeezout.
Hoodfstuk 5 : Het serieuze werk
In dit hoodstuk vind je de iets moeilijkere recepten daar waar de gevorderde bakkers een uitdaging in zou kunnen vinden. Je vind in dit hoofdstuk o.a recepten voor een charlotte met rood fruit, frambozencadeautje en een granaatappeltaartje met witte chocolade.
Hoofdstuk 6 : De ultieme bruidstaart
In finale aflevering maakte Marisca en David beide een bruidtaart voor Pearl Jozefzoon, in dit hoofstuk vind je een baisisrecept voor een 3 lagen bruidstaart gemaakt van biscuitbeslag, een champagnemousse, botercreme, bekleed met rolfondant, versierd met de marsepeinen roosjes van marisca en vers rood fruit. Ook word er laten zien hoe je de de 3 taarten in drieën snijd, bestrijkt met champagnemousse en vers fruit, afsmeerd met botercreme en versierd met rolfondant.
Conclusie :
Na aanwezig geweest te zijn op de Kick-off party was ik heel nieuwsgierig naar het boek, het is een boek die mij absoluut heeft verrast heeft er staan recepten/smaken combinaties in die mij echt heerlijk lijken. Het boek heeft voor mij plus en minputen, maar het is over geheel genomen een leuk boek waar ik absoluut een aantal recepten uit ga maken. Als laatste wil ik toch zeggen hoe knap ik het vind van iedereen die heeft meegewerkt om dit bakboek binnen ja je leest het goed 2 maanden uit te geven!
Pluspunten :
- De tips van Hidde & Vicky bij een aantal recepten
- De prijs voor € 15,– heb je dit leuke bakboek in je bezit
Minputen :
- De verdeling van de recepten is apart en niet overzichtelijk
- Niet alle recepten hebben foto’s iets wat ik persoonlijk altijd heel belangrijk vind
Titel :
Bake My Day
Auteur :
Marisca Hage-Sjerp
Uitgeverij :
Kosmos uitgevers
Ben je nieuwsgierig geworden na het lezen van dez review,
Bake My Day koop je voor € 15,– bij o.a. Bol.com
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Deze review bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd, lees mijn disclaimer
Geef een reactie