Review : Heel Holland Bakt
Al 4 seizoenen ben ik groot fan van “The Great British Bake Off” en toen ik hoorde dat het concept ook naar Nederland kwam werd ik helemaal blij. 8 weken lang zat ik elke Woensdag aan de buis gekluisterd en volgde ik Rutger, Annelies, Evert, Matthieu, Ruth, Jolanda, Erna, George, Emma & Narcis in hun strijd om de 1e beste thuisbakker van Nederland te worden. Elke week liep het water me in de mond bij het zien van hun creaties waaronder de aardbeiensoezen, aardbeien chocoladebombe, croquembouche met nougat en karamel en natuurlijk de bruidstaat van Rutger! Het wachten was op het gelijknamige boek maar geloof me het is het wachten waard geweest! Met de post kreeg ik vlakvoor Pasen een DIY pakketje waarmee we alvast een voorproefje kregen op het boek “Heel Holland Bakt”. In mijn DIY pakketje zaten ingredienten voor de moulleux au chocolat, lees hier het recept.
Het boek bestaat uit 8 hoofdstukken en 1 extra hoofdstuk “Baktips”
Een leuke toevoeging van het begin van elk hoofdstuk vind ik de pagina waarop je kunt zien welke recepten je terug kunt vinden in dat specifieke hoofdstuk. Terug komend in elk hoofdstuk zijn de Heel Holland Bakt Top recepten en de how-to recepten!
Hoofdstuk 1 : Cakes
In dit hoofdstuk vind je eenvoudige cake recepten maar ook cake recepten die je uitdagen. Je vind hier o.a. recepten voor een marmercake, citroentulband met lemoncurd en een walnootbattenburg. In dit hoofdstuk vind je de how-to voor een perfecte Victoria-sponse cake en als Top Recept de chocolade sinaasappelcupcakes
Hoofdstuk 2 : Koekjes
In dit hoofdstuk lees je alles over het maken van koekjes en waar je op moet letten tijdens het maken van de koekjes. Je vind hier o.a. recepten voor melting moments die een van mijn favoriete zijn, pina colada-macarons en zebrakoekjes. In dit hoofstuk vind je o.a. de how-to voor de perfecte amandelkrullen en 1 van de Top recepten zijn de bokkenpootjes
Hoofdstuk 3 : Brood
Zelf brood bakken is nog niet zo makkelijk als het eruit ziet en in dit hoofdstuk leer je stap voor stap hoe je het perfecte brood bakt. Geloof me zelf brood bakken is verslavend en als je het eenmaal gedaan en geproefd hebt wil je nooit meer anders. In dit hoofdstuk vind je o.a. recepten voor een breekbrood kaas-ui, Fries suikerbrood en koffiebroodjes. Daag jezelf uit en maak uit dit hoofdstuk de Heel Holland Bakt Topper : De Winston!
Hoofdstuk 4 : Hartig
In hoofdstuk 4 gaan we op de hartige tour, wat is de perfecte balans tussen het knapperige, boterachtertige deeg en een heerlijke vulling. In dit hoofdstuk vind je o.a. recepten voor kipempanada’s, de klassieker quiche lorraine en de hartige taart met pompoen en uien. 1 van de how-to’s in dit hoofdstuk is het maken van een runderpastei en 1 van de Top recepten zijn de kaaskrakelingen
Hoofdstuk 5 : Taart
In hoofdstuk 5 alles over taarten, je leest waarom het deeg voor open vruchtentaarten en zoet gebak vaak vetter en zoeter is en waarom een vruchtentaart gewoonlijk voorgebakken (blind gebakken) word. In dit hoofdstuk vind je o.a. recepten voor een tarte tatin, rabarber-meringeuetaart en een aardbeien-pistachetaart. 1 van de how-to’s in dit hoofdstuk is het maken van de citroentaart en 1 van de top recepten is de appel-notentaart
Hoofdstuk 6 : Patisserie
In hoofstuk 6 lees je alles over de patisserie want patisserie is toch wel een vak apart. In dit hoofdstuk vind je o.a recepten voor de croissant en de tompouce en dan kan de how-to voor bladerdeeg natuurlijk niet ontbreken, ga jij je laten overhalen zelf bladerdeeg te maken? Ook vind je in dit hoofdstuk recepten voor voor soezen en de paris-brests, 1 van de Top recepten zijn de aardbeiensoezen!
Hoofdstuk 7 : Toetjes
In hoofdstuk 7 lees je alles over de lekkerste toetjes, wist je dat er 3 soorten meringue zijn en hele eieren en eiwitten de de basis vormen voor de meeste nagerechten? In dit hoofdstuk vind je o.a. recepten voor de koningin van seba een chocolade-amandeltaartje, merengue-citroentaart en de moelleux au chocolat. De how-to in dit hoofdstuk is natuurlijk hoe maak je de perfecte meringues, een van de Top recepten is chocoladetaart met sinaasappel
Hoofdstuk 8 : Feest
Hoofdstuk 8 is geheel besteed aan feestelijke lekkernijen want bij een feestje hoort natuurlijk iets lekkers! In dit hoofdstuk vind je o.a recepten voor een witte feesttaart met zomerfruit, de operacake met chocolade en frambozen en recepten voor feestelijke cupcakes. De laatste how-to van dit boek is de how-to voor een vruchtentaart met marsepein en fondant en 1 van de Top recepten is de croquembouche met limoncello en witte chocolade
In het extra hoofdstuk “Baktips” worden nog wat extra weetjes genoemd die altijd handig zijn om te weten!
De recepten zijn duidelijk beschreven en zijn voor iedereen makkelijk te volgen, een leuk extra vind ik het logotje bij het recept als het makkelijk te maken is voor jonge koks
Conclusie : Heel Holland Bakt is een boek die voor iedereen toegankelijke is het laat je zien dat ook de moeilijkste recepten makkelijk thuis te maken zijn door de goed beschreven how-to’s. Dit boek is er absoluut een die je niet wil missen op je boekenplank!
Titel :
Heel Holland Bakt
Uitgeverij :
Kosmos Uitgevers
Nieuwsgierig geworden na het lezen van deze review,
koop Heel Holland bakt tot 22 juli 2014 voor de prijs € 24,99 bij Bol.com daarna kost het boek € 29.99
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Deze review bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd, lees mijn disclaimer
Geef een reactie