Review : Heel Holland Bakt Feest
Afgelopen najaar zat heel thuis bakkend Nederland weer aan de buis gekluisterd voor het 2e seizoen van “Heel Holland Bakt”. 8 weken lang, 10 kandidaten en heel veel lekkernijnen verder stonden uiteindelijk Menno, Beth & Anouk in de finale. Ze trokken alles uit de kast en maakte ieder een Charlotte Russe, Petitfours en een Kiekeboektaart, uiteindelijk mocht Menno zich de beste thuisbakker van Nederland noemen. Natuurlijk kon een boek niet uitblijven met dit keer met een als thema “Feest”, in dit boek vind je een mix van allerlei recepten zowel zoet als hartig en zoals je gewend bent uit het 1e boek ook een aantal how to’s en de “Heel Holland Bakt Toppers”
Het boek bestaat uit 5 verschillend hoofdstukken :
- Lente
- Zomer
- Herst
- Winter
- Basisrecepten & Basis Technieken
Door het hoofdstuk Lente krijg ik gelijk zin om te gaan bakken want wat is er niet leuker dan je eigen paasbroodjes, oranje tompoezen of voor de gevorderde bakker een Oranje boven-taart te maken. Aan koekjes decoreren heb ik mezelf nog nooit gewaagd waarom weet ik niet, in dit hoofdstuk vind je een recept voor theekoekjes en de How To : theekoekjes met glazuur decoreren.

Als ik aan de Zomer denk dat denk ik aan vers fruit zoals aardbeien en frambozen, in dit hoofdstuk vind je dan ook veel recepten met vers fruit waaronder Financiers met frambozen en een cadeautaart met een strik er omheen. In dit hoofdstuk vind je o.a. ook recepten voor een Picknickcake, een Tomaten Tarte Tatin en Bagels. Wil je zelf een bruidstaart met rozenblaadjes maken in dit hoofdtuk vind je de How To…
Als de herfst zijn intrede neemt ga ik ook ik weer meer met chocolade bakken, in dit hoofdstuk vind je de “Heel Holland Bakt Topper” : Herfsttaart maar ook rodebietenbrownies (iets waar ik toch wel heel nieuwsgierig naar ben). Ook vind je in dit hoofdstuk o.a recepten voor een Citroenfeesttaart met pecannoten, Gougére (kaassoezenkrans) en leuke Halloweencupcakes!
De Winter is kwa weer niet mijn favoriete jaargetijde van het jaar maar op bakgebied kan ik mijn hart ophalen, in dit hoofdstuk word er ruimschoots aandacht besteed aan de feestdagen met o.a. een gevulde speculaastaart, de Panforte (een Italiaans Kerstgebak uit Siena) en een Driekoningentaart. Ook vind je er o.a. recepten voor een Beef Wellington met wilde paddenstoelen, Peren Tarte Tatin met Rozemarijn en een Roze Rosé ( Charlotte Russe met bijzondere zelfgemaakte lange vingers). Altijd al een eigen Peperkoekhuisje willen maken in dit hoofdstuk vind je de How To….
Goede basisrecepten en technieken heb je nooit genoeg in dit hoofdstuk lees je o.a alles over de basistechnieken blindbakken en een lage vorm bekleden, een basisrecept biscuitdeeg, drie soorten meringue, alles over crémes, vullingen en icing, garneren & versieren en chocolade. Wil je een peperkoekhuisje maken achterin vind je een malletje!
Conclusie :
Het “Heel Holland Bakt Feest” bakboek geeft je de nodige inspiratie voor alle 4 seizoen van het jaar zowel voor de beginnende bakker als voor de gevorderde dus voor ieder wat wils. Met de handige How To’s kan ook jij recepten maken waarvan je dacht ze nooit te kunnen maken, en ken jij ze nog de Heel Holland Bakt Toppers in het boek vind je er een groot aantal van terug. Dit boek verdiend absoluut een plekje op de boekenplank, ik weet in ieder geval dat ik dit boek de komende tijd regelmatig ga open slaan voor de nodige inspiratie. Een leuke aanvulling vind ik de basisrecepten en technieken die altijd handig zijn om achter de hand te hebben!
Titel :
Heel Holland Bakt Feest
Auteur :
Linda Collister & Janny van der Heijden
Uitgeverij :
Kosmos Uitgevers
Nieuwsgierig geworden na het lezen van deze review, het boek
“Heel Holland Bakt Feest” is voor € 19.99 o.a. te koop bij Bol.com
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Deze review bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd, lees mijn disclaimer
Geef een reactie