Het nieuwste boek van Yotam Ottolenghi en zijn collega Helen Goh is een boek met alleen maar bakrecepten, iets wat natuurlijk perfect past bij Marina’s Bakery. Toen dit boek op de deurmat viel heb ik een kopje thee gepakt en ben ik er even lekker voor gaan zitten. Het boek staat vol recepten waar ik stuk voor stuk blij van word, recepten met heerlijke smaakcombinaties waar ik niet 123 aan gedacht zou hebben maar die me wel heel lekker lijken! Het boek is een verzameling van hun favoriete zoete recepten, van koekjes tot cheesecakes en van taarten tot heerlijke desserts!
Review Sweet – Yotam Ottolengi & Helen Goh
Een boek met meer dan 120 heerlijke zoete recepten opgedeeld in 7 verschillende hoofdstukken
- Koekjes & Biscuits
- Minicakes
- Cakes en taarten
- Kwarktaarten
- Platte taarten in deegbodem
- Nagerechten
- Zoete Snoeperijen
Als aanvulling is er nog een hoofdstuk
- Tips en opmerkingen bij het bakken (altijd handig)
Wat kan je verwachten van dit boek, in ieder geval recepten met heerlijke smaakcombinaties maar vooral recepten waarvan ik denk dat iedereen die dol is op bakken blij van word! Ook een pluspunt van dit boek is de prachtige fotografie waardoor je instant wil gaan bakken!
Elk hoofdstuk start met een inleiding, de recepten bevatten baktips waarbij je moet denken aan welke bakvorm je moet gebruiken enz, een tijdindicatie over hoelang je het baksel kunt bewaren/ je het evt. kunt voorbereiden en bij sommige recepten allergie informatie. De recepten bevatten een duidelijke ingrediëntenlijst en een goed uitgeschreven recept, sommige recepten bevatten ook how to foto’s
Een klein voorproefje van wat je kan verwachten
Chocolade-pindakaas s’mores, chocolate-chip-koekjes met pecannoten en jojokoekjes met geroosterde-rabarberglazuur (zie foto). het leuke is dat er in het hoofdstuk koekjes en biscuits ook een recept staat voor gevulde speculaas en speculaaskoeken
Victoriagebak met aardbeien en witte-chocoladecréme, friands met bramen en steranijs (zie foto), Guinesscakejes met chocolade en Baileys, gestreepte citroen-en-zwartebessentaart, chocoladetaart om mee naar huis te nemen, witte chocolade cheesecake met cranberrycompote, chocoladetaart met hazelnoten, rozemarijn en sinaasappel, pavlovarol met perszikken en bramen, gember-créme caramel, pecantruffels met prosecco, honingkaramels met macadamianoten en kokos en nog veel meer
Conclusie :
Sweet van Yotam Ottolenghi en Helen Goh is een aanrader voor elke bakliefhebber, van dit boek gaat je bakkershart zeker weten sneller kloppen. Dit boek is voor zowel de beginnende als de gevorderde bakker, wel moet ik toegeven het zijn geen recepten die even snel maakt maar wel recepten waar je enorm van gaat genieten en je los kunt gaan op bakgebied
Leuke / handige weetjes weetjes :
- Ze hebben overwogen het boek suiker te noemen
- Yotam zijn eerste klus in de professionele keuken was eiwitten opkloppen
- Yotam Ottolenghi staat bekend voor zijn befaamd reuzenmeringues
- Bij een aantal recepten staat vermeld GV–> glutenvrij NV –> Notenvrij
- Alle recepten hebben 1 ding gemeen de complete ottoleghi-methode, ze zijn met liefde en flair bedacht en van echte ingrediënten en met veel aandacht voor detail gemaakt
Titel :
Sweet
Auteur :
Yotam Ottolenghi & Helen Goh
Uitgeverij :
Fontaine Uitgevers
Nieuwsgierig geworden na het lezen van deze review,
Het boek Sweet is te koop
bij Bol.com en de lokale boekhandel voor € 29,95
Geef een reactie