Ik kijk altijd uit naar het toetje maar helemaal met kerst want dan pakt iedereen toch net wat meer uit, ik denk dat iedereen blij word als je deze Chocolate Dusted Pavlova’s met frambozen serveert als dessert op 1e of 2e kerstdag! Een Pavlova is een heerlijk dessert, makkelijk om te maken en ideaal om voor te bereiden. Vlakvoor het serveren klop je de slagroom en versier je de pavlova. Ik sta met kerst het liefst zo min mogelijk in de keuken en ben zo lang mogelijk bij mij familie en vrienden onder het genot van lekker eten en een natuurlijk een heerlijk toetje! Voorbereiding is de keyword, dit dessert voldoet aan alle eisen en ziet eruit alsof je er heel veel werk aan hebt gehad. De luchtige meringue in combinatie met chocolade, slagroom, frambozen en pistachenootjes is delicious!
Chocolate Dusted Pavlova’s met Frambozen
Bereiding : 30 minuten
Oventijd : 50 minuten + volledig afkoelen in de oven
Slagroom kloppen + decoreren : 15 minuten
Ingrediënten :
- 150 ml eiwit, +/- 4 eiwitten
- 220 gram fijne kristalsuiker
- 1 theelepels witte wijn azijn
- Cacao poeder
- 375 ml slagroom
- 40 gram poedersuiker
- 2 doosjes frambozen
- 1 doosjes pistache nootjes
Extra nodig :
- Handmixer of keukenmachine
- Spatel
- Bakplaat bekleed met bakpapier
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 150 graden
- Doe de eiwitten in een vetvrije kom en mix totdat er zachte pieken ontstaan
- Voeg al mixend beetje voor beetje de suiker toe (lepel voor lepel), wacht even voor het toevoegen van de volgende eetlepel suiker
- Maak de zijkant van de kom schoon met een spatel en mix totdat er een stevig glanzend eiwitschuim ontstaat, ongeveer 6 minuten
- voeg de witte wijn azijn toe en mix nogmaals voor 4 minuten (het eiwitschuim is klaar als je de kom op z’n kop kan houden het eiwitschuim er niet uitvalt)
- Verdeel het eiwitschuim in 6 gelijke porties op de met bakpapier bekleedde bakplaat (zorg dat er een beetje ruimte tussen zit anders zitten ze na het bakken aan elkaar vast)
- Bestuif de meringue met een beetje cacaopoeder, ik gebruik hiervoor een klein zeefje
- Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak (droog) de meringue voor 50 minuten
- Zet de oven uit en laat de meringues volledig afkoelen in de oven
Serveren :
- Doe de slagroom en de poedersuiker in een kom en klop de slagroom op (niet helemaal stijf)
- Hak de pistache nootjes in kleine stukjes
- Verdeel de slagroom over de 6 meringues en versier ze met verse frambozen en pistache nootjes
>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin,
Instagram (username Marinasbakerynl)
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
Heb je iets gebakken van mijn blog…….
Deel je foto’s via Facebook, Twitter of Instagram
tag mij (@marinasbakery) in je bericht (twitter)
of # of @marinasbakerynl (Facebook & instagram)
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Melanie zegt
Wat is droogbakken??
Marina zegt
Hoi Melanie,
Je droogt de meringue in de oven, hierdoor krijg je een harde buitenkant en zachte binnenkant
Groetjes,
Marina