Mei was een heerlijke maand, ik geniet nog van mijn zwangerschapsverlof en pak het bakken en bloggen weer op. Wat is het fijn om mama te zijn van 2 kinderen, de eerste weken was het even een ritme zoeken want vooral aan de lange dagen van 06.00 ’s ochtends tot 23.30 ’s avonds moest ik nog even wennen. Als ik dan ook ’s nachts er nog een keer uit moest voor de kleine meid kwam er weinig uit mijn handen die dag. Rust vind ik vooral ’s avonds in de keuken als de kinderen allebei slapen, bakken is iets wat ik absoluut niet zou kunnen missen. Het doel wat ik mezelf gesteld heb is om 2 artikelen per week te plaatsen, 1 recept en 1 informatief artikel.
Elk jaar in mei begint 1 van mijn favoriete tv shows Masterchef Australia, in Nederland moeten jullie hier nog even wachten op het nieuwe seizoen maar ik kan jullie nu al zeggen kijken is absoluut de moeite waard!
Van Koopmans kreeg ik hun nieuwe Yoghurtcake met een vleugje citroen opgestuurd, samen met de kleine man dook in de keuken in en maakte er een zomerse cake van door ‘m te bedekken met aardbeien en slagroom. De review van Yoghurtcake vind je natuurlijk op heb blog.
Het zonnetje was zo welkom, we genoten volop in de tuin en ik proefde voor de 1ste keer The Wich van Ben & Jerry’s (welkom nieuwe verslaving!)
Op moederdag werd ik door Milan (en papa natuurlijk) verrast met een heerlijke ontbijtje op bed en een prachtige tekening.
De eerste bbq van het jaar was een feit, wat is het heerlijk om weer in de tuin te kunnen eten!
Alles met Oreo koekjes vind ik heerlijk, ik combineerde witte chocolade met Oreo koekjes en maakte deze te lekkere Oreo Fudge! Het recept deel in binnenkort met jullie.
Er liggen weer een paar boeken klaar om gereviewd te worden, deze maand viel het boek Saakje’s Zoete Bakboek op de deurmat, een boek waar ik heel blij van word. De eerste review die online gaat komen is het Italiaanse Bakboek van Serena Solari (De winnares van Heel Holland Bakt), beter laat dan nooit omdat dit boek al een tijdje geleden uit kwam en waar ik vanwege verplichte bedrust jammer genoeg niet aan toe ben gekomen.
Op de CuliPersLunch had ik gehoord van de Taartbakwedstrijd van de Hema, Hema bestaat dit jaar 90 jaar en riep alle bakliefhebbers op om mee te doen en hun taart in te sturen. D.m.v. voorrondes door heel Nederland werden 90 taarten geselecteerd voor de finale op 2 Juni in het hoofdkantoor van de Hema in A’dam. Het leek me leuk om mee te doen dus zo gezegd zo gedaan ik stuurde mijn recept voor mijn salted chocolate dulce de leche taart in. De voorrondes vonden voor mij plaats in A’dam en na een gezellige avond met veel taart proeven hoorde ik dat ik door was naar de Finale op 2 Juni. Word vervolgd dus…..De winnende taart word vanaf November verkocht in alle Hema filialen met een bakafdeling.
Na afloop van de voorrondes ging ik samen met vriendinnetje Eline uiteten bij De Danne in Breukelen. Mijn keus was snel gemaakt ik koos voor de Carpaccio XXL met een stokbroodje kruidenboter, ik ben gek op Carpaccio!
In het Maxima Park in Vleuten werd dit jaar voor het eerst het Food Truck Festival Maximaal Genieten georganiseerd, samen met Fenna maakte we een rondje en genoten we van o.a. van een broodje Pulled Pork en heerlijke spareribs!
‘S avonds gingen we samen met onze vrienden Mark & Eline uiteten bij Loetje aan de Amstel waar ik dit keer niet koos voor de Biefstuk Bali maar voor de Salade Biefstuk Bali een echte aanrader als je het mij vraagt. Het toetje was in 1 woord Delicious : Een cappuccino van vanille hangop met een roodfruit compote en witte chocolade ijs!
Op jullie verzoek maakte ik de Crostata met Citrus en Bosvruchten uit het Italiaanse Bakboek van Serana Solara (De winnares van “Heel Holland Bakt”). Het recept voor deze heerlijke zomerse taart komt binnenkort online….
Met mooi weer eten we regelmatig een ijsje, ons geluk is dat er in het Bisonspoor een heerlijke ijssalon zit! Dit keer koos ik voor de smaak Passievrucht, chocolade en natuurlijk een toef slagroom.
Het is alweer Juni en we genieten maximaal, zo staan er een aantal leuke uitjes op de planning en onze eerste vakantie met z’n viertjes. Natuurlijk duik ik ook weer de keuken in want het to-do lijstje word steeds langer en langer, als jullie nog verzoekjes hebben let me know!
>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin,
Instagram (username Marinasbakerynl)
of op Snap Chat (username Marinasbakery) hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie