Vorige maand was ik voor de 1e keer aanwezig bij de Culiperslunch gehouden in de Kookfabriek in Amsterdam. Tijdens een leuk lunchprogramma lieten culinaire uitgeverijen en meer dan 30 merken zien wat we van hun konden verwachten komend voorjaar/zomer. De Culiperslunch is de place to be voor culinair jounalisten en Bloggers, ik heb er veel nieuwe inspiratie opgedaan, contacten gelegd en veel geproefd. Huiswaarts ging ik met een geweldige goodiebag en een dosis nieuw Culi Nieuws!
Culiperslunch 2015
Toen ik binnen kwam lopen wist ik totaal niet wat ik moest verwachten ik ging er letterlijk en figuurlijk blanco in, bijna direct dompelde ik mezelf in food, food en nog meer food en was serieus blij dat ik het ontbijt overgeslagen had! Een aantal merken hebben mij blij verrast niet alleen op zoet maar ook op hartig gebied…..
Thee & Kaas
Thee en kaas is dat lekker nou daar kan ik kort en bondig over zijn en ja antwoorden. Oké in eerste instantie was ik ook sceptisch over dit concept maar na 1 hap was ik verkocht. Ik proefde de de Beemster jong belegen, Beemster oud (12 maanden gerijpt) en Beemster x-0- (26 maanden gerijpt) in combinatie met de Dilmah Eceptional Perfect Ceylon Thee. Kaas en Thee is het alcoholvrije antwoord op een kaasplankje met wijn!
Magic Chocolates
Nieuwsgierig was ik naar Magic Chocolates, Peter Heerwegh vertelde mij alles over hun challange : het op de markt brengen van (h)eerlijke allergenenvrije chocolade. Als klein bedrijf springen ze in op de vraag naar allergeenvrije producten, hun chocolade bevat geen melk, geen soja en geen noten & pinda’s. In 2014 brachten ze 4 smaken op de markt, Draconifors 84 % pure cacao (bevat cacao en rietsuiker), Simsalabim 74 % pure cacao (bevat cacao, gewone geraffineerde suiker en natuurlijke vanille), Abracadabra 57 % cacao (bevat cacao, suiker en vanille) en de Hocus Pocus 60 % cacao (bevat cacao en kokosbloesemsuiker). De Hocus Pocus is geschikt voor mensen met een gevoelige bloedsuikerspiegel (mensen met diabetes)
Robért van Beckhoven
Robért van Beckhoven is Meester Patissier, Meester Boulanger en jurylid van “Heel Holland Bakt”. In 2014 kwam zijn 1ste broodboek uit “Meesterlijk Brood Leer bakken vanaf de Basis” en komend voorjaar verschijnt zijn 2e broodboek “Meer Meesterlijk Brood van Brioches tot Bijzondere Broodjes. Tijdens de culiperslunch demonstreerde hij verschillende broodjes die je vind in zijn nieuwste boek en proefde ik zijn heerlijke worstenbroodjes! In Oisterwijk heeft Robért ook een winkel waar je de lekkerste broden en gebak kunt kopen, net jammer dat ik daar niet in buurt woon. Daarnaast is het ook mogelijk verschillende workshops te volgen, heb je interesse alle informatie vind je op de website
Parmaham
Parmaham word gezien als het kroonjuwelen van de Italiaanse keuken. Parmaham is beschermd door de Europese Unie, is 100% natuurlijk en word uitsluitend gemaakt in de provincie Parma. Parmaham word gemaakt van varkensbil en zeezout en heeft een minimale rijping van 12 maanden. De Hertogelijke kroon is het herkenningsteken van de parmaham en een garantie van de authenticiteit. Bij de stand proefde ik flinterdun gesneden parmaham die ik op mijn tong moest laten smelten waardoor de smaken nog beter tot zijn recht kwamen. Ook proefde ik de parmaham ik combinatie met verse aardbeien wauw wat een smaaksensatie. Deze combinatie ga ik absoluut thuis ook ga maken, parmaham is ook lekker bij bijv. verse peren en natuurlijk met meloen.
Bakker Edwin Klaasen
Erwin Klaassen al vaak had ik z’n naam horen vallen, in 2013 bracht hij een boek uit “Ik bak geweldig jij trouwens ook”. In zijn boek is veel aandacht voor het proces van broodbakken en de basiskennis van grondstoffen, hij vind als je iets doet dan moet je weten waarom je iets doet. Ik bak regelmatig mijn eigen brood en zuurdesembrood vind ik het lekkerst, van Edwin kreeg ik zijn boek en binnenkort lees je er alles over op het blog. Voor de thuisbakker heeft Edwin in samenwerking met molen de Arend een eigen broodbak-lijn ontwikkeld, een assortiment van zeven soorten bloem en meel (Tarwebloem 12.5%, Amerikaanse Tarwebloem 14 %, Roggebloem, Roggemeel, Speltmeel, Speltbloem, Volkoren Tarwemeel). Een extraatje is dat er op elke verpakking een recept uit zijn boek staat en op de site staan nog meer tips en recepten. De Broodbak-lijn is binnenkort ook online verkrijgbaar.
Hellmann’s Mayonaise
Kennen jullie de Hellmann’s mayonaise al, Hellmann’s is ’s werelds favoriete mayonaisemerk. Van 22 Mei tot 5 Juli organiseert Hellmann’s de Hellmann’s Burger Route. Hellmann’s Brings out the best of Burgers in de steden Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. In 60 restaurants vind een speciale Hellmann’s burger op het menu. Vanaf half April rijdt er ook een heuse Hellmann’s Burger Truck door Nederland, ben je nieuwsgierig geworden check de site of houd de facebookpagina in de gaten en proef zelf de lekkerste Hellmann’s Burgers. Bij de stand proefde ik niet alleen een heerlijke burger maar ook verschillende soorten heerlijke dipsausjes. Van Hellmann’s kreeg ik de uitdaging te bakken met mayonaise ja je leest het goed, het resultaat : een heerlijke worteltaart met cream cheese frosting (het recept komt binnenkort online)
Kook/bakboeken
Kookboek i just love them, komend najaar komen er weer een aantal hele mooie boeken uit die absoluut de moeite waard zijn!
Kookschool Patisserie – Verschijningsdatum 22 September 2015 – Prijs € 29,99
Kookschool Patisserie van Mélanie Dupuis en Anne Cazor is een prachtig bakboek. Met stap voor stap fotografie en duidelijke illustraties in een groot formaat kookboek. Echte patisserie lijkt moeilijk, maar met Kookschool Patisserie kun je de uitdaging aan! Met recepten voor millefeuille, moeulleux au chocolat, soesjes, croissants en meringue. Met basisrecepten voor verschillende soorten deeg, crème en glazuur. En natuurlijk voor de meest indrukwekkende baksels.
Matt Preston’s Kookboek – Verschijningsdatum Augustus 2015 – Prijs € 24,99
Matt Preston’s Kookboek is het derde kookboek van Matt Preston, het jurylid van Masterchef Australië trakteert je op 187 recepten die je gegarandeerd populair maken! Verrassend lekkere én makkelijke gerechten.
Mary Berry’s Bakbijbel – Verschijningsdatum 21 Mei 2015 – Prijs € 27,50
Mary Berry’s Bakbijbel is een klassieker, in het boek vind je meer dan 250 foolproef recepten, van de klassieke Victoria Sponge, de ultieme chocoladecake en de hazelnoot-meringuecake tot muffins, scones en brood. Met zoveel recepten in 1 boek is dit een van de meest volledige bakboeken ooit, je vind in dit boek gemakkelijk te volgen instructies en handige tips waardoor dit boek ideaal is voor de beginnende bakker maar ook voor de ervaren bakkers.
Rudolph’s Christmas – Verschijningsdatum September 2015 – Prijs € 29,95
Rudolph van Veen heeft al zijn kerstrecepten (zo’n 170) verzameld in het ultieme Kerst-inspiratieboek voor zowel kook- als bakliefhebbers : Rudolph’s Christmas. Je vind in het boek o.a. kerstcadeau’s om op te eten, slanke recepten, vegetarische recepten, minimale inspanning en/of kliekjes recepten en gourmetpret. Natuurlijk ontbreken de klassiekers niet, geeft rudolph suggesties voor menu’s en helpt hij bij het time-management in de keuken.
Meer Meesterlijk Brood van Robért van Beckhoven – Verschijningsdatum Juni 2015 – Prijs € 20,00
Meer meesterlijk brood gaat verder waar Robèrt van Beckhovens eerste boek Meesterlijk brood ophoudt. De Meester Boulanger geeft in zijn tweede boek nog meer informatie over de broodnodige ingrediënten. Hij verklapt de tien gouden tips om teleurstellingen uit de oven te voorkomen. En, het allerbelangrijkste, hij geeft een 30-tal nieuwe, originele recepten prijs, zoals recepten met getoerd deeg (croissants), broodjes voor elke gelegenheid (worstenbroodjes, paasstol, kerstbrood) en zoete en hartige brioche. Als een ware meester neemt Robèrt de thuisbakker bij de hand om hem door middel van gevarieerde recepten, duidelijke uitleg, stap-voor-stap foto’s en filmpjes de kunst van het bakken bij te brengen.
Donna Hay Seizoenskookboek – Verschijningsdatum 15 Juni 2015 – Prijs € 35,00
Donna Hay brengt een ode aan de seizoenen. Waar zouden we zijn zonder de wisseling van de seizoenen? De lente stuurt ons eropuit voor een picknick en verse salades, terwijl we in de zomer genieten van vis op de barbecue, sappige bessen en vruchten. In de herfst zijn we toe aan aardse groenten en stevige soepen, en als de winter opduikt wordt het tijd voor langzaam geroosterd vlees en stoofgerechten. Dit boek geeft per seizoen de lekkerste zoete en hartige recepten, allemaal prachtig gefotografeerd. Dit Donna Hay Seizoenskookboek zit boordevol sfeer en stijl.
De Culiperslunch is georganiseerd door pr & marketing bureau Nieuwe Haring, mijn complimenten voor de geweldige organisatie en dank voor de mooie en lekker goodiebag die gevuld is door de aanwezige merken.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Bron : Overzichtsfoto Karakter Uitgevers
Geef een reactie