Het 2e blikje Dulce de Leche stond na het maken van de Rolo Chocoladecake nog steeds in de keuken terwijl ik in dubio was wat ermee te maken, er pannenkoeken mee besmeren of gewoon opeten met koekjes klonk wel heel verleidelijk. Opeens wist ik het ik ga een brownies maken, chocolade en karamel is een combination made in heaven een echt guilty pleasure! ‘s Avonds gingen we bij vrienden op bezoek en i.p.v een bloemetje vind ik het veel leuker om iets zelfgemaakts mee te nemen, deze brownies waren een schot in de roos!
Dulce de Leche Brownies
Ingrediënten :
- 225 gram ongezouten roomboter, kamertemperatuur
- 250 gram pure chocolade > 70% cacao
- 225 gram fijne kristalsuiker
- 4 eieren, medium
- 150 bloem, gezeefd
- 1 blikje Dulce de Leche
Extra nodig :
- Bakvorm 20 x 30
- Extra roomboter voor het invetten van de vorm
- Bakpapier
Bereidingswijze :
- Maak een dag/avond van te voren de Dulce de Leche
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Vet de bakvorm in en bekleed deze met bakpapier
- Smelt de boter in een pan op een laag vuur
- Voeg de stukjes chocolade toe en blijf roeren tot de chocolade volledig gesmolten is
- Neem de pan van het vuur en roer de suiker er doorheen
- Laat het chocolademengsel iets afkoelen
- Meng de eieren er 1 voor 1 doorheen, voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei volledig is opgenomen
- Voeg als laatste de bloem toe en meng het geheel goed door elkaar
- Verwarm de Dulce de Leche in een pan (een klein beetje), dit zorgt ervoor dat de Dulce de Leche beter te verdelen is
- Schenk 2/3 van het chocolademengsel in de voorbereidde bakvorm
- Verdeel de Dulce de Leche over het chocolademengsel maar zorg ervoor dat je een klein beetje overhoud wat je kan verdelen over de bovenkant
- Verdeel de rest van het chocolademengsel over de Dulce de Leche
- Verdeel theelepeltje Dulce de Leche over de bovenkant en gebruik een satéprikker om een marmerpatroon te maken
- Schuif de bakvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de brownie in 25 minuten gaar
- Laat de brownie 1 uur afkoelen in de vorm, haal de brownie uit de vorm en snijd de brownie in 16 vierkantjes
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie