Een Dagje 24 Kitchen&Cottages + Filmpje
Vorige maand was het zover 17 t/m 20 April vond de 1ste editie van 24 Kitchen&Cottages plaats in Center Parcs De Eemhof in Zeewolde, een culinair vakantieweekend vol food & entertaiment. Het programma zag er veelbelovend uit en mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Zaterdag 18 April was ik uitgenodigd om een dagje sfeer te komen proeven, een workshop te volgen, een een vraag het de Chef en een Kookcollege bij te wonen. Samen met Tessa van I am cooking with love ging ik richting Center Parcs de Eemhof, het was prachtig weer dus we begonnen de dag in op het terras in het zonnetje.
Ik vond het leuk om dit keer geen foto verslag te maken maar een filmpje en jullie op die manier mee te nemen naar een dagje 24 Kitchen&Cottages. Ons Programma bestond uit het volgen van een Hartige Macaron workshop van Estée Strooker en een Vraag het de Chef met Estée Strooker en Rudolph van Veen. Daarnaast bezochten we de Foodtrucks en waren we aanwezig bij Kookcollege : Rudolph’s Chocolaterie. Altijd al willen weten hoe je goed chocolade tempereerd, ik filmde Rudolph terwijl hij stap voor stap liet zien.
Klik hier als je de video niet kunt zien
Mede door het mooie weer heb ik genoten, als je niet meedeed aan de workshops was er vrij weinig te beleven. Jammer genoeg konden we door het te laat beginnen van de Macaron Workshop niet aanwezig zijn bij het persrondje van de Foodtrucks omdat we gelijk door moesten naar de Vraag het de Chef. De Foodtrucks vielen mij persoonlijk erg tegen, er stonden er maar een aantal en er was er ook niet heel veel animo voor. Als ik terug kijk vond ik het een gezellige dag, de workshop was leuk en leerzaam en het is natuurlijk altijd leuk om vragen te stellen en te luisteren naar hoe gepassioneerd de chefs praten over hun passie : koken en bakken. Wist je dat de inspiratiebron van Rudolph Cas Spijkers is, hij door toeval/geluk is komende te werken bij de De Swaen, dat hij in 1ste instantie Kok wilde worden en dat hij pas later geïnteresseerd raakte in de patisserie? Het Kookcollege : Rudolph’s Chocolaterie vond ik persoonlijk het leuks, je bent een zoete foodie of je bent het niet. Volgende jaar weer, absoluut maar misschien dan wel met meer activiteiten naast de workshops, kookcolleges en vraag het de chef en evt. met de mogelijkheid dat mensen ook een dagje aanwezig kunnen zijn……
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin, Youtube of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie