Koekjes maken wie houd er niet van, niks is lekkerder dan zelfgemaakte koekjes. Mijn old time favoriete is toch wel de chocolate chip cookie makkelijk om te te maken en altijd een succes! Voor mij gaat altijd op hoe meer chocolade hoe beter en dat is 1 ding wat absoluut geld voor deze koekjes! De stukjes snicker verwerkt in deze koekjes geven het net dat beetje extra waardoor ik, mijn buren en mijn familie niet konden stoppen met eten van deze koekjes!
Snickerkoekjes
Bereidingstijd : 45 – 60 minuten + 12 – 14 minuten oventijd
Ingrediënten voor 24 snickerkoekjes :
- 3 1/2 cup bloem
- 1/2 teaspoon bakingsoda
- 224 gram roomboter, kamertemperatuur
- 3/4 cup bruine basterd suiker
- 1/2 cup witte basterd suiker
- 3/4 teaspoon zout
- 2 teaspoons vanille extract
- 2 eieren, large
- 1 cup chocolate chips, bakvast
- 4 snickers, in stukjes gesneden
- 1 snicker in kleine stukjes gesneden
Extra nodig :
- Bakplaat bekleed met bakpapier
- Spatel
- Kleine ijsknijper, een cookiescoop of 2 eetlepels
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 190 graden
- Meng in een kom de bloem en de bakingsoda door elkaar
- Verwarm 140 gram roomboter in een pannetje op een middelhoog vuur totdat deze volledig gesmolten is (ongeveer 2 minuten)
- Blijf de boter verwarmen tot deze een donker bruine kleur krijgt, dit zorgt voor een nootachtige smaak (ongeveer 3 minuten)
- Haal het pannetje van het vuur en schenk de boter in een vuurvaste kom
- Roer er de resterende boter doorheen
- Voeg de bruine en witte basterdsuiker, het zout en de vanille extract toe en meng alles door elkaar
- Voeg de 2 eieren toe en meng totdat het mengsel glad is
- Laat het mengsel 3 minuten rusten en meng het dan nogmaals 30 sec door elkaar
- Herhaal de vorig stap nog 2 keer, het resultaat een dik, glad en glanzend mengsel
- Meng met een spatel het bloem mengsel er doorheen
- Voeg de chocolate chips toe en meng het geheel nog 1 keer goed door elkaar
- Schep met behulp van een kleine ijsknijper, een cookiescoop of 2 eetlepels kleine porties deeg op het werkblad
- Druk het deeg plat, leg een stukje snicker in het midden van het deeg en vouw het deeg er omheen
- Druk de koekjes plat en leg ze 5 cm uit elkaar op een met bakpapier bekleedde bakplaat
- Druk wat extra kleine stukjes snickers in het deeg
- Schuif de bakplaat in het midden van de voorwarmde oven en bak de koekjes in 12/14 minuten goudbruin en gaar
- Laat de koekjes deels afkoelen op de bakplaat en vervolgens volledig afkoelen op een rooster
- Herhaal de vorige 6 stappen nogmaals
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie