Al een hele tijd geleden ben ik overstag gegaan om een siliconen madeleines vorm te kopen, bij het opruimen van de keuken kwam ik de vorm weer tegen en een paar dagen later maakte rudolph van veen toevallig deze madeleines bij rudolph’s bakery. Nu had ik geen rede meer om ze niet te maken dus ik ben mijn keuken in gedoken om deze heerlijke madeleines te bakken, ze zijn een schot in de roos bij een kopje koffie/thee al zeg ik het zelf!
Madeleines
Bereidingstijd : 60 minuten + 10 minuten oventijd
Ingrediënten voor 27 madeleines :
- 200 gram ongezouten roomboter, kamertemperatuur
- 1 vanillestokje
- 4 eieren, large
- 150 gram suiker
- 20 gram bruine basterdsuiker
- 20 gram honing
- 5 gram bakpoeder
- 180 gram bloem
- 1 mespuntje zout
Bereidingswijze :
- Smelt 180 gram boter
- Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit
- Voeg de vanille toe aan de boter, laat de boter lichtbruin worden en afkoelen
- Meng in een kom de eieren, de suiker, de basterdsuiker en de honing door elkaar
- Meng in een andere kom het bakpoeder, de bloem en het zout door elkaar
- Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en meng het goed door elkaar
- Roer de afgekoelde boter erdoor en laat het beslag ongeveer 20 minuten rusten in de koelkast
- Verwarm de oven voor op 190 graden
- Vet de siliconen madeleines vorm in met de overgebleven boter (gebruik je geen siliconen vorm bestuif de vorm na het invetten met de boter met bloem, klop de overige bloem eraf)
- Schep het beslag met een ijsknijper of lepel in de vormpjes tot ze de helft gevuld zijn
- Schuif de siliconen vorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de madeleines in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar
- Laat de madeleines afkoelen op een rooster
- De koekjes zijn prima 1 week te bewaren mits bewaard in een lucht dichte koekjespot
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie