Als je vroeger aan mij vroeg wil je een stukje cheesecake dan zei ik eigelijk altijd standaard nee maar toen ik tijdens een high tea voor het eerst zonder het te weten een stukje cheesecake proefde was ik verkocht. Heel nieuwsgierig naar welke taart ik had gegeten had vroeg ik ernaar en was blij verrast sinds dien maak of proef ik graag verschillende cheesecakes en deze cheesecake van Donna Hay is toch wel de lekkerste die ik ooit gemaakt/geproefd heb! Ik geef toe het is een hele maaltijd maar het is absoluut de moeite waard om deze cheesecake te maken!
Cheesecake
Bereidingstijd : 45 – 60 minuten + 60 minuten oventijd
Ingrediënten :
Bodem :
- 40 gram amandelmeel
- 105 gram bloem
- 55 gram fijne kristalsuiker
- 90 gram roomboter, in blokjes gesneden
Cheesecake vulling :
- 330 gram roomkaas, Philadelphia
- 500 gram ricotta
- 4 eieren, large
- 295 gram fijne kristalsuiker
- 60 ml citroensap
- 1 eetlepel geraspte citroenschil
- 1/2 theelepel vanille extract
- 1 1/2 eetlepel maizena
- 1 1/2 eetlepel water
Extra nodig :
- Springvorm van 20 cm
- Bakpapier
- Extra roomboter voor het invetten van de ring van de springvorm
- Mixer of keukenmachine
- Evt. vers fruit
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 150 graden
- Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier
- Voor de bodem : Meng in een kom het amandelmeel, de bloem en de kristalsuiker door elkaar
- Voeg de boter toe en wrijf met je handen/vingers alles goed door elkaar tot er een grof deeg ontstaat
- Verdeel het deeg over de bodem van de springvorm en gebruik de achterkant van een lepel om het deeg goed aan te drukken
- Schuif de springvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de bodem voor 15 minuten of totdat deze licht bruin is
- Voor de vulling : Doe de roomkaas, de ricotta, de eieren, de kristalsuiker, het citroensap, de citroenschil en het vanille extract in een kom
- Meng in een klein schaaltje de maizena en het water goed door elkaar en giet dit bij het kaasmengsel
- Mix het geheel door elkaar tot er een gladde massa ontstaat
- Vet de ring van de springvorm in met de gesmolten roomboter
- Giet de kaasvulling over de bodem en tik de springvorm licht op het aanrecht om zo luchtbellen te verwijderen
- Schuif voorzichtig de springvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de cheesecake voor 60 minuten
- Zet de oven uit en laat de cheesecake nog 1 uur in de oven staan met de deur gesloten
- Plaats de cheesecake in de koelkast totdat deze helemaal afgekoeld is
- Serveer een puntje cheesecake met bijv. vers fruit
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Bron : Donna Hay
Geef een reactie