Al tijden had ik mijn oog laten vallen op een ebelskivers pan en uiteindelijk ben ik overstag gegaan en heb er 1 gekocht iets waar ik tot de dag van vandaag geen spijt van heb gehad. Nou hoor ik je denken ebelskivers….. ebelskivers komen officieel uit Denemarken en men spreekt het uit als eble-skeevers en worden daar geserveerd als snack of dessert tijdens de feestdagen of tijdens een feestje. De moderne ebelskiver kunnen hartig of zoet zijn, gevuld of ongevuld. Vandaag deel ik met jullie het basisrecept, maar binnenkort zullen er nog vele varianten volgen want na eenmaal een ebelskiver geproeft te hebben was ik verkocht. Het enige wat je extra nodig hebt is een ebelskiverpan die ik gekocht heb op www.amazon.com.
Ebelskivers
Bereidingstijd : 10 minuten plus 6 – 8 minuten baktijd
Ingrediënten voor 21 ebelskivers :
- 1 cup bloem
- 1 1/2 teaspoon suiker
- 1/2 teaspoon bakpoeder
- 1/4 teaspoon zout
- 2 large eieren, eiwit en eigeel gescheiden
- 1 cup melk
- 2 tabelspoons ongezouten roomboter, gesmolten en licht afgekoeld
Bereidingswijze :
- Meng in een grote kom de bloem, suiker, bakpoeder en zout door elkaar
- Klop in een andere kom het eigeel licht op en voeg de melk en de gesmolten boter toe
- Voeg het eimengsel bij het bloemmengsel en roer het geheel met een spatel goed door elkaar, het beslag is nu een beetje klonterig
- Klop in de keukenmachine of met een mixer de 2 eiwitten stijf maar zorg ervoor dat er geen geen droge pieken ontstaan
- Voeg 1/3 van het eiwit bij het beslag en meng dit goed met een spatel door het beslag (familie maken)
- Voeg de rest van het eiwit toe en vouw dit door het beslag heen totdat er geen witte strepen meer zichtbaar zijn
- Beboter de abelskiverpan goed met gesmolten boter, plaats de pan op een middelhoog vuur en laat de boter goed heet worden
- Wanneer de boter begint met bubbelen voeg dan 2 – 3 tablespoons met beslag in elke vorm
- Bak de ebelskivers totdat er bubbels onstaan in het midden en ze licht bruin en krokant zijn aan de onderkant , 3-5 minuten
- Gebruik 2 sateprikkers en flip ze om voorzichtig om
- Bak de ebelskivers tot ze licht gebruind zijn aan de onderzijde, ongeveer 3 minuten
- Serveer ze bijv. met stroop, poedersuiker, chocoladesiroop, basterdsuiker of vers fruit
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie