Sinds ik dit recept voorbij had zien komen bij The Taste Of Travel aflevering : Las Vegas stond dit recept voor American Pancakes al op mijn to do lijstje. Voor mij was dit de eerste keer dat ik pancakes zou gaan maken met karnemelk en om die rede was ik dan ook heel nieuwsgierig of de smaak daardoor anders zou zijn. Het beslag is dikker dan voor normale pannenkoeken, is iets zuurder door de karnemelk en lekker luchtig door het bakpoeder. In Amerika worden ze vaak als ontbijt gegeten in combinatie met fruit, slagroom, poedersuiker of maple syrup. Ik zeg dit recept is een blijvertje!
American Pancakes
Bereidingstijd : 15 minuten + 5 – 8 minuten baktijd
Ingrediënten voor 4 personen :
- 400 ml Karnemelk
- 1 vanillestokje
- 250 gram bloem
- 4 theelepels bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 4 afgestreken eetlepels suiker
- 2 eieren
- zonnebloemolie
Extra nodig :
- 1 doosje aardbeien
- 200 ml slagroom
- Evt. poedersuiker
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 80 graden
- Schenk de karnemelk in een kom
- Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit
- Roer met een garde het vanillemerg, de bloem, het bakpoeder, het zout en de 2 eetlepels suiker door de karnemelk heen
- Roer met een garde een voor een de eieren door het beslag heen
- Verhit de zonnebloemolie in een klein pan(netje) en bak van het beslag kleine pancakes (ik gebruikt 1/4 cup per pancake)
- Bak de pancakes in 5 – 8 minuten aan beide kanten goud bruin en gaar, draai de pancake om als er belletjes te zien zijn
- Houd de gebakken pancakes warm in de oven
- Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in vieren
- Klop de slagroom lobbig met 2 eetlepels suiker
- Verdeel de aardbeien en de slagroom over de stapel pancakes (4 st p.p) en bestrooi ze evt. nog met wat poedersuiker
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie