Zelf vanillesuiker maken doe ik eigelijk al heel lang want, het is makkelijk om te maken, lekkerder en goedkoper. In heel veel bakrecepten vind je het ingrediënt vanillesuiker en natuurlijk kent iedereen de kant en klare zakjes vanillesuiker van Dr. Oetker, maar wat is er niet makkelijker dan om het zelf te maken. Met maar 2 ingrediënten heb je binnen no-time een hele pot vol met zelfgemaakte vanillesuiker wat ook nog eens leuk is om cadeau te doen aan iemand die ook graag bakt
Zelf Vanillesuiker maken
Ingrediënten :
- 500 gram witte basterdsuiker
- 2 vanillestokjes
Bereidingswijze :
- Doe de basterdsuiker in een pot
- Snijd de vanillestokjes open met een scherp mes en schraap met de achterkant van het mes het vanillemerg eruit (de kleine zwarte zaadjes)
- Voeg het vanillemerg bij de basterdsuiker
- Roer of meng het vanillemerg door de basterdsuiker heen
- Snijd de stokjes in tweeën en doe ze erbij
- Schud alles goed door elkaar
Na 1 week is de vanillesuiker klaar, hoe langer de vanillesuiker staat hoe lekkerder die word. Schud de pot vanillesuiker regelmatig even goed door dit voorkomt dat de suiker hard word en zorgt ervoor dat het vanillemerg overal terecht komt. Wanneer ik in recepten alleen het vanillemerg gebruik en niet de stokjes doe ik de stokjes in de pot met vanillesuiker om zo de vanillesuiker nog meer smaak te geven.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie