Zo rond de feestdagen gaat het bij mij altijd kriebelen, ik vind het heel leuk om de keuken in de keuken en verschillende lekkernijen te maken voor op de ontbijt/brunch tafel. Tegenwoordig kan je heel veel dingen kant en klaar kopen ook meringue nestjes, maar wat is er niet leuker en lekkerder dan om ze zelf te maken! Deze meringue nestjes zijn heel makkelijk om te maken en met het basis recept voor meringue schuimpjes is succes verzekerd. De meringue nestjes zijn licht & luchtig en de combinatie met de lemon curd is in 1 woord heerlijk!
Meringue Nestjes gevuld met Lemon Curd
Bereidingstijd : 1 uur en 15 minuten + 1 uur baktijd
Ingrediënten :
Meringue schuimpjes :
- 150 gram eiwitten, +/- 5 eieren
- 300 gram fijne kristalsuiker
Recept Lemon Curd
De meringue nestjes kunnen natuurlijk ook gevuld worden met kant en klare lemon curd
Extra nodig :
- Bakplaat
- Spuitzak met een stervormig spuitmondje
- 2 vellen bakpapier
Bereidingswijze :
Meringue nestjes :
- Maak op beide vellen bakpapier 12 rondjes van 5 cm, draai het bakpapier om en leg ze op 2 bakplaten
- Hier vind je het basisrecept voor meringue, de bereidingswijze en handige tips
- Verwarm de oven voor op 90 graden
- Schep het schuim in een spuitzak met een stervormig spuitmondje
- Maak voor het meringue nestje eerst de bodem, begin in het midden van elke cirkel en beweeg cirkelgewijs (met de klok) tot de cirkel gevuld is met meringue
- Was je handen, doop je vinger in een beetje water en druk zachtjes de puntjes in waar bent gestopt spuiten
- Maak nu 2 cirkels op de bodem van de nestjes, begin op het punt waar je bent geëindigd. Het is niet nodig om na 1 cirkel te stoppen, het is makkelijker gelijk 2 cirkels bovenop elkaar te spuiten. Doop je vinger in een beetje water en druk de puntjes zachtjes in waar je bent gestopt met spuiten
- Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en en bak de meringue nestjes voor 1 uur (de meringue nestjes zijn klaar als ze makkelijk van het bakpapier los komen en ze hol klinken als je op de onderkant tikt)
- Zet de oven uit, draai de bakplaat om en laat de meringue nestjes met de ovendeur open 1 uur afkoelen
- Haal de meringue nestjes uit de oven en laat ze volledig afkoelen op een rooster
Hier vind je de bereidingswijze van de lemon curd, de meringue nestjes kunnen natuurlijk ook gevuld worden met kant en klare lemon curd.
- Spuit of schep de lemon curd in de meringue nestjes, laat ze 20 minuten staan (de lemon curd verdeeld zich in de meringue nestjes) en vul de daarna waar nodig verder bij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Anja zegt
Super lekker,we hebben er van genoten.
Sylvia zegt
Hmm, ziet er goed uit :)
Daisy zegt
Dit ziet er helemaal leuk uit!