Lieve Mam,
Je bent er altijd voor mij,
Wat ik ook doe, je steunt mij in alles
Ik ben zo blij dat ik jou heb,
Dat je mij hebt gemaakt tot wie ik nu ben
Je helpt me bij alles in mijn leven,
Bij moeilijke keuzes geef je me altijd advies
Ook al ben ik nu volwassen,
Je zorgt nog steeds voor mij
Daarom wil ik je vandaag vertellen,
Dat ik zielsveel van je HOU!
Ieder jaar voor moederdag probeer ik iets origineels te bedenken voor mijn moeder. Dit jaar was de keus gevallen op een chocolade brunch bij Metropolitan Deli in de Warmoesstraat in Amsterdam een dag voor moederdag. Morgenochtend komen mijn ouders op de koffie dus heb ik net voor mijn moeder nog even een Moederdagtaart gemaakt. Op 24 kitchen bij Rudolph’s bakery zag ik deze mooie moederdagcake voorbij komen simpel en lekker!
Moederdagcake
Bereidingstijd : 1 uur en 15 minuten + 60 minuten oventijd
Ingrediënten :
- 200 gram ongezouten roomboter, kamertemperatuur
- 200 gram suiker
- 1 citroen
- 200 gram bloem
- 4 eieren, large
Voor de garnering :
- 4 eetlepels aardbeienjam
- 100 gram hagelslag
- 250 gram slagroom
- 75 gram suiker
- 1 bakje aardbeien
Extra nodig :
- Hartvormige cakevorm
- Boter om de vorm mee in te vetten
- Bakpapier geknipt in de vorm van de hartvormige cakevorm
- Spuitzak met een gekarteld spuitmondje
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Vet de bakvorm in met boter en leg er het uitgeknipte hartvormige bakpapiertje in
- Klop de boter en de suiker licht en luchtig
- Meng 1 voor 1 de eieren er doorheen
- Rasp de de gele schil van de citroen en meng de rasp door het botermengsel heen
- Meng als laatste de bloem door het mengsel heen
- Verdeel het beslag over de voorbereidde bakvorm
- Schuif de bakvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de cake in 60 minuten goudbruin en gaar
- Laat de cake 10 minuten afkoelen, haal de cake uit de vorm en laat de cake volledig afkoelen op een rooster
- Bestrijk de zijkanten van de cake met aardbeienjam en plak daar de hagelslag tegenaan
- Klop de room met de suiker op
- Schep de slagroom in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje
- Spuit de slagroom in de vorm van een hart op de cake
- Halveer de aardbeien en leg ze in bovenop de slagroom
- Besprenkel de cake nog met wat hagelslag
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie