Met de feestdagen vinden wij het heerlijk om uitgebreid te ontbijten, een croissantje, verse jus d’orange, een zacht gekookte eitje, zelfgemaakte (Paas) stol en diverse heerlijke broodjes. Thuis maken we regelmatig croissants, het liefst eet ik ze gevuld met nutella of kaas. Kort geleden was ik bij Kelly’s Expat Shopping in Wassenaar waar ik heerlijke Cadbury caramel paaseitjes kocht, toen ik in de winkel stond dacht gelijk met deze eitjes ga ik gevulde croissants maken voor bij het Paasontbijt. Deze croissants zijn heel makkelijk om te maken en ik weet ook zeker dat je met deze croissants punten gaat scoren bij het Paasontbijt! Heb je andere favoriete chocolade paaseitjes, deze croissants kan je natuurlijk vullen met elke smaak die jij lekker vind.
Chocolade Paasei Croissants
Bereidingstijd : 10 minuten + 15 – 20 minuten oventijd
Ingrediënten :
- 1 blikje Danerolles (6 croissants)
- Paaseitjes naar keuze
- 1 eitje, losgeklopt
Extra nodig :
- Bakplaat bekleed met bakpapier
- Kwast
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Open de verpakking en rol het deeg uit
- Snijd het deeg los lang de stippellijnen
- Leg op elk driehoekje bladerdeeg 1 paaseitje en rol het deeg richting de punt toe luchtig op
- Leg de croissants op de met bakpapier bekleedde bakplaat en bestrijk ze voorzichtig met wat losgeklopt ei
- Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de croissants in 15 – 20 minuten goudbruin en gaar
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Heel makkelijk te maken en het resultaat is geweldig.