De ene leuke maand ligt alweer achter me of de volgende is alweer begonnen. Als ik door mijn foto’s van de afgelopen maand scrol heb ik weer veel leuke dingen gedaan/gezien, veel gelachen en vooral genoten!
Een kijkje achter de schermen Maart 2015
Begin Maart heeft ook mijn vriendinnetje zich ingeschreven bij de KvK en dat moest natuurlijk gevierd worden. Onze keus was snel gemaakt we besloten een lekker yoghurt te gaan eten bij de Yoghurt Barn. Mijn keus viel op de zoals ik ‘m zelf noem de Marina Special : Aardbeienjam, Hangop, Pure Chocolade, Witte Chocolade, Brownies, frambozen & Aardbeiensaus + een biologische appelsapje. Wist je al dat de Yoghurt Barn ook een vestiging in Haarlem gaat openen?
We besloten na ons yoghurtje gezellig te gaan shoppen en terwijl we door Utrecht liepen dacht ik dat het wel heel leuk zou zijn binnenkort een Dagje Zoet Utrecht te doen. Zelf heb ik al een aantal leuke winkeltjes gespot maar tips zijn natuurlijk altijd welkom, ik heb er nu al zin in!
Al een tijdje stond een bezoekje aan de Valk Versmarkt in de planning, na veel goede verhalen gehoord te hebben van familie en vrienden moest het er nu echt eens van komen. Na een kopje thee bij mijn ouders gedronken te hebben ging ik samen met mijn moeder richting de Versmarkt, bij binnenkomst was ik blij verrast de Versmarkt ademt food iets waar ik als foodie heel blij van word. Bij binnenkomst was onze eerste stop de broodafdeling, kwa verschillende soorten brood kan je daar je hart ophalen maar mijn keus viel op mijn favoriete brood : Zuurdesembrood. Met een prachtige groente en fruit, vlees, zuivel, kaas, noten, wijn, koffie en vis afdeling vind ik het jammer dat ik niet meer in Voorschoten woon!
Als ik eenmaal in Voorschoten ben heb ik altijd een heel lijstje waar ik allemaal naar toe wil, zo wilde ik ook even naar Wassenaar om naar Kelly’s Expat Shopping te gaan een winkel vol met Amerikaanse en Engelse producten. Online bestellen kan natuurlijk ook maar ik vind het veel leuker om even lekker rond te snuffelen. Huiswaarts ging ik met een aantal heerlijke producten waar ik al mee gebakken heb en nog mee ga bakken, de Cadbury Caramel Paaseitjes gebruikte ik voor de Chocolade Paasei Croissants die gister online kwamen.
In Maart ben ik altijd druk met de blog voorbereidingen voor de Pasen, zo maakte ik glutenvrij Hot Cross Buns, Meringue Nestjes gevuld met Lemon Curd, Chocolade Paasei Croissants en deze heerlijke Paastaart die op Goede Vrijdag online komt!
Deze maand blies Marina’s Bakery alweer 4 kaarsjes uit, alweer 4 jaar blog ik met heel veel plezier en het lijkt wel of ik het elke dag nog leuker ga vinden. Natuurlijk moest de blog verjaardag gevierd worden en wel met 3 leuke winacties, op dit moment loopt de laatste winactie nog dus wil je mee doen en kans maken op het boek “Bakken met Menno” (De winnaar van “Heel Holland Bakt” klik dan hier!
Wij hebben een grote vriendengroep waar we regelmatig mee uiteten gaan maar deze maand gooide we het over een andere boeg en stond er een gezellige ladiesnight op de planning, een avond waarin bijkletsen, lachen en vooral lekker eten centraal stond. Na wat over en weer geappt te hebben besloten we bij Bij Petrus in Woerden te gaan eten, een echte aanrader als je in Woerden opzoek bent naar een lekker restaurant! Mijn keus was snel gemaakt en viel op de Rundercarpaccio vooraf, de Tournedos Bij Petrus als hoofdgerecht en de wentelteefjes met chocolade, banaan, een crème van caramel en vanille-ijs als dessert.
Ik en een vriendin delen dezelfde hobby namelijk “Musicals”, samen gingen we afgelopen maand naar de leuke musical “Hartsvrienden” met o.a. Jim Bakkum, Guido Spek & Yes-R. Voorafgaand kozen we om te gaan eten bij Humphrey’s in Utrecht, een plek waar je gezellig kunt bijkletsen en het eten goed betaalbaar en lekker is (een driegangen menu a al carte kost € 25,95). Mijn keus viel als voorgerecht op de Rundercarpaccio met rucola, croutons, pesto, Grana Padano en gedroogde tomaatjes, als hoofdgerecht op de Mixed grill: spies van Angusbiefstuk, varkenshaas en maiskipfilet, begeleid door peperroomsaus, zoetzure koolsalade en geroosterde mini pofaardappeltjes met kruidenroom en als dessert op het Pure chocolade-ijs met witte chocoladesaus en vanilleslagroom.
Naast dat ik graag zoet baksels maak vind ik het ook leuk om zelf brood te bakken, deze maand ging ik aan de slag met een basisrecept voor wit en bruinbrood. De recepten komen snel online…..
Afgelopen weekend bracht ik een bezoekje aan de Mini Brand Store in Amsterdam waar Poptasi en de BonBonfactory een Mini bedekte met 200 kg chocolade! Op 2e Paasdag word de chocolade voorzichtig van de Mini afgehaald en is iedereen van harte welkom om een stukje te komen proeven! Nieuwsgierig naar het eindresultaat check de FB-pagina van Poptasi!
April belooft nu al leuk te worden, zo breng ik komende zaterdag een bezoekje aan het Culy Festival, is het komend weekend natuurlijk ook nog eens Pasen en ben ik 18 April aanwezig bij 24Kitchen&Cottages in Center Parcs de Eemhof! Zie ik een van jullie ook bij het Culy Festival of bij 24Kitchen&Cottages?
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie