Ik kan me nog heel goed herinneren waneer ik voor het eerst pulled pork uit de slowcooker at, Tessa zei dit moet je echt even proeven geloof me dit ga je lekker vinden. Na 1 hap was ik verkocht, wat is dat lekker. Sinds dien heeft niemand kunnen tippen aan het recept van Tessa haar Pulled Pork, om die rede deel ik dit recept met jullie. Je hebt even geduld nodig maar het is het wachten meer dan waard.
Voor het maken van pulled pork gebruik je het liefst procureur, je kunt procureur bijv. halen bij de Sligro, de van der valk Slagerij in voorschoten of je kunt het natuurlijk ook gewoon vragen bij een slagerij.
Pulled Pork kan je maken in de slowcooker maar ook in de oven,
het maken van pulled pork duurt zo’n 5 a 6 uur. Pulled pork is wat mij betreft het lekkerst op een broodje maar het is ook heel lekker met aardappelpuree of met frietjes en mayonaise.
Ingrediënten :
- 1 kg procureur
- 150 ml kippenbouillon, zelfgemaakt of gemaakt van bouillonblokjes
- 75 ml witte wijn azijn
- 2 theelepels gerookte paprikapoeder
- 2 uien, in grove stukken gesneden
- 4 teentjes knoflook, grof gehakt
- 200 ml bbq-saus, bijv. Yil’driz
- 4 eetlepels bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel mosterd
- 2 theelepels gedroogde tijm
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel cayennepeper
- 2 theelepels zout
Bereidingswijze :
- Je kunt de pulled pork zowel in de slowcooker als ik de oven maken, heb je geen slowcooker zet dan de oven tussen de 90 – 110 graden.
- Meng alle ingrediënten door elkaar in de pan/slowcooker en leg het vlees erop. Wentel het vlees door de gemengde ingrediënten heen. Doe de deksel op de pan en schuif de pan in de oven of doe de deksel op de slowcooker en zet de slowcooker op high.
- Vervolgens begint het wachten, wacht 5 a 6 uur. Check af en toe en draai het vlees even om. Kijk of het vlees wat extra vocht nodig heeft, voeg indien nodig wat water toe
- Het vlees is klaar als het bijna uit elkaar valt. Haal het vlees uit de pan en leg het vlees in een grote schaal. Trek met 2 vorken het vlees uit elkaar, resultaat : draadjesvlees
- Als er achter gebleven vocht aanwezig is in de pan zou je dit kunnen binden met een beetje maizena
- Doe het vlees terug in de pan en meng het vlees met de saus
- Ik vind het lekkerst op een broodje maar het is ook heel lekker met aardappelpuree of frietjes
Heb je ook Pulled Pork gemaakt, deel je foto’s via Instagram of Facebook met de #Marinasbakerynl of tag @marinasbakerynl in je bericht dit vind ik echt
heel leuk om te zien!
Meer bakinspiratie vind je onder het kopje recepten op de homepage!
Voor een kijkje achter de schermen volg Marina’s Bakery op Instagram
Geef een reactie