Guacamole uitgesproken als gwa-kamole is een (dip)saus afkomstig uit het zuiden van Mexico en heeft als hoofdingrediënt avocado’s, deze geven ook de typische groene kleur aan de saus. Veel mensen eten guacomole als dipsaus bij tortillachips maar het is ook lekker als saus bij verschillende mexicaanse gerechten. Naast dat het heel erg lekker is is het ook nog heel gezond avocado’s zitten namelijk boordevol gezonde voedingsstoffen, eiwitten en gezonde vetten. Er bestaan verschillende versies van guacamole met of zonder tomaat met of zonder zure room zo kan je nog wel even doorgaan iedereen heeft zijn eigen favoriet en dit is mijn favoriet met zelfgemaakte tortillachips.
Guacamole
Bereidingstijd : 20 – 30 minuten
Ingrediënten :
- 2 rijpe avocado’s
- 1 rood chilipepertje
- 1 sjalotje
- 1/2 teentje knoflook
- Een bosje koriander
- 1 limoen
- Zout en peper naar smaak
Extra nodig :
- 1 grote kom
- Snijplank
- Knoflookpers
Bereidingswijze :
- Snipper het sjalotje fijn en doe het dit in een grote kom
- Snijd de bovenkant en onderkant van het pepertje af, draai het pepertje rond tussen je handen en verwijder zo de zaadjes
- Snijd het pepertje zo fijn mogelijk en voeg de helft aan het sjalotje toe zo kan je later altijd nog bepalen of je het pittiger wilt maken
- Pers een half teentje knoflook uit boven de kom
- Hak de bovenkant van het bosje koriantder inclusief de steeltjes fijn en voeg dit toe aan het sjalotje, het pepertje en het 1/2 teentje uitgeperste knoflook
- Snijd de avocado’s in de lengte door, helemaal om de pit heen
- Draai de helften van elkaar af en haal met een scherp mes de pit eruit
- Gebruik een lepel om de avocado’s leeg te lepelen en voeg dit bij de andere ingrediënten
- Prak met een vork de avocodo’s fijn maar niet te fijn zorg ervoor dat er nog wel stukjes zichtbaar blijven
- Meng alles goed door elkaar
- Voeg het sap van een 1/2 limoen toe en breng op smaak met zout en peper
- Proef en voeg naar smaak nog meer chilipeper, limoensap, zout of peper toe
Tips :
- Als je de guacamole van te voren maakt kun je het beste de pit erbij doen dit voorkomt dat de guacomole bruin word
- Bewaar de guacomole afgedekt in de koelkast
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie